×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Vården behöver jobba smartare”

2016-01-19

Det är inte resursbrist som hotar kvaliteten i hälso- och sjukvården, utan att resurserna används fel, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

I onsdags lämnade regerings utredare Göran Stiernstedt sitt slutbetänkande, Effektiv vård, och i den finns det 26 förslag, elva rekommendationer och hundratals förslag till förändringar som syftar till att öka effektiviteten i hälso- och sjukvården.

Läs hela betänkandet här: Effektiv vård

Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, skriver så här i en kommentar till slutbetänkandet:

"Bland förslagen nämns alltså vikten av rätt fördelning av arbetsuppgifter mellan olika professioner. Det här är en viktig fråga som Vision har drivit länge, och som vi vid olika tillfällen lyft i samtal med Göran Stiernstedt och huvudsekreteraren i utredningen.
Vision kallar det för "rätt använd kompetens" och fokus ligger på medicinska sekreterare och deras kompetens. De är välutbildade administrativa proffs och har en viktig roll för att sjukvården ska fungera på bästa sätt. Genom att utnyttja dem och deras kompetens bättre, får läkare och sjuksköterskor mer tid till patienterna."

Läs hela kommentaren här: Vården behöver jobba smartare

Läs mer om rätt använd kompetens här.

Läs även vad Anneli Hagberg, välfärdspolitisk strateg på Vision, skriver om slutbetänkandet: Så kom det då till slut!

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum