×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tumma inte på introduktionen för nyanställda

2016-01-08

Det är viktigt att arbetsgivarna inte tummar på introduktionen, handledningen och fortutbildningen för alla som har nyanställts för att hjälpa till med flyktingmottagningen.

Under hösten 2015 kommer det historiskt mycket flyktingar till Sverige och för att klara av flyktingmottagningen har det rekryteras personal som saknar rätt utbildning. Detta har man nu gjort för att kunna se till att man ska kunna ge människor som flytt ett bra mottagande och stöd.

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, vill nu att man inte tummar på några viktiga punkter för dessa nyanställda, som ofta är unga: Garanterad introduktion, handledning och fortbildning.

– Rekryteringsläget till boende för barn och unga är tufft. Från att tidigare ha funnits en standard på att rekrytera personal med högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning är det nu många som saknar utbildning som anställs. Många av de som nu anställs är därtill mycket unga. Behovet av garanterad introduktion är mycket stort, säger Kristina Folkesson och fortsätter:

– Arbetsgivarna bör även redan i samband med start av verksamheten planera för hur personal ska få den fortbildning som de behöver för att verksamheten ska kunna bli stabil och präglas av hög kompetens. Arbetsgivaren ska även se till att det finns tillgång till kontinuerlig handledning och utrymme för reflektion för de anställda, så att de kan lära sig strategier av varandra och förbättra verksamheten, säger Kristina Folkesson.

Kristina Folkesson säger även att cheferna behöver stöd för att hinna stötta upp den nyanställda personalen med kompetensutveckling, planering och introduktion.

– Det kan man göra genom att se till att chefen får stöd från HR-kunnig personal. Sedan är det viktigt att man värdesätter den nya personalen. De kommer att finnas i verksamheterna under många år och har rätt att bli omhändertagna som fullvärdig personal med rättigheter fullt ut, säger Kristina Folkesson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum