×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Träna – ladda hjärnan med energi

2016-01-19

Håller du ditt nyårslöfte om att träna mer eller har du börjat fuska? Nu visar ny forskning att motion är en hälsokur för din hjärna.

Träning har stor betydelse för hjärnan. Det är relativt ny kunskap, skriver GP.se. Tidningen har pratat med Ingibjörg Jonsdottir, professor och verksamhetschef vid Institutet för stressmedicin ISM, Västra Götalandsregionens kunskapscentrum inom stressområdet.

– Vi har varit ganska fokuserade på att studera träningens betydelse för hjärtat och ämnesomsättningen. Nu ser vi att den har betydelse även för hjärnan. Den gillar i princip samma träning som hjärtat och behöver uppenbarligen också viss mängd rörelse för att fungera optimalt, säger Ingibjörg Jonsdottir, till GP.se.

Motion påverkar de så kallade tillväxtfaktorer som gör att hjärncellerna mår bra och det gör att vårt välbefinnande ökar. Forskare vid ISM har i en ny studie sett att patienter med utmattningssyndrom som kommer i gång med regelbunden träning mår bättre på sikt än de som inte är regelbundet aktiva.

Regelbunden träning kan förebygga mental ohälsa och är extra viktigt när det är hög stressbelastning.

– Men detta får aldrig ersätta arbetet med att minska stressbelastning, och då framför allt arbetsmiljön på våra arbetsplatser som är en av största utmaningar vi har när det gäller att förebygga stressrelaterad ohälsa. Att köpa sig fri från detta med ett gym är ingen lösning, även om träning visserligen har visat kunna förbygga ohälsa, påpekar Ingibjörg Jonsdottir.

De som rör på sig regelbundet har även mindre risk att utveckla depression.

Behöver du hjälp att hålla ditt nyårslöfte eller är du bara sugen på att få lite hjälp i rätt riktning. Då kan du som medlem i Vision ta del av flera olika hälsoerbjudanden.

Läs mer här: Hälsa och träning

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum