×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Snökaos – okej att stanna hemma från jobbet?

2016-01-22

Blev du sen till jobbet på grund av snökaoset som var tisdags i Göteborg? Om du är anställd av Göteborgs stad så måste du jobba in tiden – eller ta ledigt, skriver GP.se.

I tisdags drabbades Göteborg av snökaos. Buss och spårvagn gick inte som de skulle men det är inte ett giltigt skäl för att inte fullgöra sin arbetsplikt. Det slår stadsledningskontoret i Göteborg fast i ett brev till stadens personalchefer, skriver GP.se.

– Det är klart att det är svårt i sådana här lägen, men vårt ställningstagande bygger på att arbetsgivaren inte har ansvar för hur personalen tar sig till jobbet. Vi följer helt enkelt de regler och avtal som finns, säger HR-direktör Karin Åström, till tidningen.

Detta gör att de anställda som inte tog sig till jobbet måste arbeta in de missade timmarna eller ta ut ledighet i efterhand.

– Vi anser att Göteborgs Stad borde se generöst på detta. Vi är övertygade om att medarbetarna försökte ta sig till jobbet så fort som möjligt men för vissa var det omöjligt eftersom det var stora störningar i trafiken. Jag är övertygad om att de flesta chefer hanterar detta klokt och schyst. Jag hade dock hoppats på att riktlinjerna från Göteborgs Stad hade varit att ha respekt för att vissa hade svårt att komma till jobbet i tid på grund av snövädret. Det hade gett staden mycket goodwill hos medarbetarna, säger Marcus Gustavsson, ordförande Vision Göteborg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum