×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Bild från förra förbundsmötet.

    Bild från förra förbundsmötet.

Nu ska de hitta en ny förbundsstyrelse

2016-01-12

Nu börjar arbetet med att hitta en ny förbundsstyrelse. Lena Mellbladh, ordförande i valutskottet berättar mer.

I höstas startade valutskottet med sitt arbete med att hitta en ny förbundsstyrelse i Vision till förbundsmötet i höst 2016.

– På de regionala förbundskonferenserna som var i höstas kommunicerade vi ut den kompetensprofil som vi har. Kompetensprofilen är en sammansättning av de egenskaper som förbundsstyrelsen ska ha tillsammans. Det är alltså inte en person som ska ha hela profilen. Vi tar upp den här profilen på konferenserna för att få in synpunkter på den så vi kan revidera den hela tiden eftersom det är ett levande dokument, berättar Lena.

Innan julen började valutskottet att intervjua den sittande förbundsstyrelsen för att höra hur uppdraget har varit, om uppdraget blev som de hade tänkt sig och andra frågor.

– Vi har ett häfte på fem sidor med frågor som vi ställer till ledamöterna och de är kopplade till kompetensprofilen.

Efter alla intervjuer går valutskottet ut med nomineringsanmodan i januari eller februari. Sedan kan man nominera fram till den 8 april. Efter sista nomineringsdagen har valutskottet satt datum för intervjuer med de nominerade och då börjar arbetet med att få fram 12 ledamöter som inte är likadana.

Lena Mellbladh

– Vi måste få en bra spridning i förbundsstyrelsen. Det är jätteviktigt, säger Lena.

Den 23 juni släpps valutskottets förslag på vilka de tycker ska kandidera till förbundsstyrelsen och sedan tas beslutet vid förbundsmötet i höst.

– Det här med att hitta en ny förbundsstyrelse är ett av de roligaste uppdragen man kan ha men även ett av de viktigaste man kan ha. Den stora utmaningen är att man måste tänka fyra och åtta år framåt. Vi ska inte ha en förbundsstyrelse som ser som oss utan vi ska ha en förbundsstyrelse som kan ta förbundet in i framtiden, attrahera nya medlemmar och de nya frågor som kommer då, samtidigt som vi måste se till att värna om de medlemmar som vi har. Det är en balansgång och en spännande utmaning för oss i valutskottet, avslutar Lena.

Läs mer om det centrala valutskottet här.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum