×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Bild från förra förbundsmötet.

    Bild från förra förbundsmötet.

Nu ska de hitta en ny förbundsstyrelse

2016-01-12

Nu börjar arbetet med att hitta en ny förbundsstyrelse. Lena Mellbladh, ordförande i valutskottet berättar mer.

I höstas startade valutskottet med sitt arbete med att hitta en ny förbundsstyrelse i Vision till förbundsmötet i höst 2016.

– På de regionala förbundskonferenserna som var i höstas kommunicerade vi ut den kompetensprofil som vi har. Kompetensprofilen är en sammansättning av de egenskaper som förbundsstyrelsen ska ha tillsammans. Det är alltså inte en person som ska ha hela profilen. Vi tar upp den här profilen på konferenserna för att få in synpunkter på den så vi kan revidera den hela tiden eftersom det är ett levande dokument, berättar Lena.

Innan julen började valutskottet att intervjua den sittande förbundsstyrelsen för att höra hur uppdraget har varit, om uppdraget blev som de hade tänkt sig och andra frågor.

– Vi har ett häfte på fem sidor med frågor som vi ställer till ledamöterna och de är kopplade till kompetensprofilen.

Efter alla intervjuer går valutskottet ut med nomineringsanmodan i januari eller februari. Sedan kan man nominera fram till den 8 april. Efter sista nomineringsdagen har valutskottet satt datum för intervjuer med de nominerade och då börjar arbetet med att få fram 12 ledamöter som inte är likadana.

Lena Mellbladh

– Vi måste få en bra spridning i förbundsstyrelsen. Det är jätteviktigt, säger Lena.

Den 23 juni släpps valutskottets förslag på vilka de tycker ska kandidera till förbundsstyrelsen och sedan tas beslutet vid förbundsmötet i höst.

– Det här med att hitta en ny förbundsstyrelse är ett av de roligaste uppdragen man kan ha men även ett av de viktigaste man kan ha. Den stora utmaningen är att man måste tänka fyra och åtta år framåt. Vi ska inte ha en förbundsstyrelse som ser som oss utan vi ska ha en förbundsstyrelse som kan ta förbundet in i framtiden, attrahera nya medlemmar och de nya frågor som kommer då, samtidigt som vi måste se till att värna om de medlemmar som vi har. Det är en balansgång och en spännande utmaning för oss i valutskottet, avslutar Lena.

Läs mer om det centrala valutskottet här.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb