×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Malmö stad och Norra Skogsägarna vinnare av Svenska Jämställdhetspriset

2016-01-28

På torsdagen avslutades Jämställdhetsdagarna i Malmö och under avslutningen tillkännagavs det vilka som är årets vinnare av Svenska Jämställdhetspriset.

Svenska Jämställdhetspriset delas ut till verksamheter som på ett hållbart och innovativt sätt arbetat med jämställdhetsintegrering. Det var fem finalister som gjorde upp om priset, Eskilstuna kommun, Norrbottens läns landsting, Arbetsmiljöverket, Malmö stad och Norra Skogsägarna.

Läs även: Drivande i jämställdhetsfrågor – Vision på Jämställdhetsdagarna

Juryn beslutade att dela priset mellan Malmö stad och Borra Skogsägarna.

– Vi är imponerade över att ha fått in så många goda nomineringar till Svenska Jämställdhetspriset. Samtliga finalister hade varit värdiga vinnare, men efter juryns senaste överläggning var vi eniga om att tilldela priset till Malmö stad och Norra Skogsägarna. Det känns särskilt roligt att det blev en offentlig verksamhet och en privat aktör, säger Birgitta Åseskog, ordförande för Svenska Jämställdhetsprisets jury, i ett pressmeddelande.

Juryns motiveringar

"Norra Skogsägarna arbetar med skogen, en av våra basnäringar. De har gjort jämställdhetsintegrering till strategi för alla delar av sin verksamhet för att kunna utveckla den egna näringen. Norra Skogsägarnas arbete grundar sig på en vilja att tillvarata och utveckla kunskapen om ägarnas möjlighet, både kvinnors och mäns, att vara verksamma i de gröna näringarna och en övertygelse om att jämställdhet är en förutsättning för hållbarhet och långsiktig lönsamhet."

"Malmö stad har beslutat, planlagt och budgeterat för ett långsiktigt utvecklingsarbete för jämställdhet i verksamheterna och på stadens arbetsplatser. Martina Skrak, tidigare kommunalråd med ansvar för jämställdhet, visar den politiska ledningens betydelse och vad som kan åstadkommas för den som tar sin vilja och sitt mandat på allvar. Boost by FC Rosengård förtydligar civilsamhällets roll för innovativa lösningar inom ramen för en kommuns utveckling."

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1451 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum