×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö stad och Norra Skogsägarna vinnare av Svenska Jämställdhetspriset

2016-01-28

På torsdagen avslutades Jämställdhetsdagarna i Malmö och under avslutningen tillkännagavs det vilka som är årets vinnare av Svenska Jämställdhetspriset.

Svenska Jämställdhetspriset delas ut till verksamheter som på ett hållbart och innovativt sätt arbetat med jämställdhetsintegrering. Det var fem finalister som gjorde upp om priset, Eskilstuna kommun, Norrbottens läns landsting, Arbetsmiljöverket, Malmö stad och Norra Skogsägarna.

Läs även: Drivande i jämställdhetsfrågor – Vision på Jämställdhetsdagarna

Juryn beslutade att dela priset mellan Malmö stad och Borra Skogsägarna.

– Vi är imponerade över att ha fått in så många goda nomineringar till Svenska Jämställdhetspriset. Samtliga finalister hade varit värdiga vinnare, men efter juryns senaste överläggning var vi eniga om att tilldela priset till Malmö stad och Norra Skogsägarna. Det känns särskilt roligt att det blev en offentlig verksamhet och en privat aktör, säger Birgitta Åseskog, ordförande för Svenska Jämställdhetsprisets jury, i ett pressmeddelande.

Juryns motiveringar

"Norra Skogsägarna arbetar med skogen, en av våra basnäringar. De har gjort jämställdhetsintegrering till strategi för alla delar av sin verksamhet för att kunna utveckla den egna näringen. Norra Skogsägarnas arbete grundar sig på en vilja att tillvarata och utveckla kunskapen om ägarnas möjlighet, både kvinnors och mäns, att vara verksamma i de gröna näringarna och en övertygelse om att jämställdhet är en förutsättning för hållbarhet och långsiktig lönsamhet."

"Malmö stad har beslutat, planlagt och budgeterat för ett långsiktigt utvecklingsarbete för jämställdhet i verksamheterna och på stadens arbetsplatser. Martina Skrak, tidigare kommunalråd med ansvar för jämställdhet, visar den politiska ledningens betydelse och vad som kan åstadkommas för den som tar sin vilja och sitt mandat på allvar. Boost by FC Rosengård förtydligar civilsamhällets roll för innovativa lösningar inom ramen för en kommuns utveckling."

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  2019-07-05

Vad kan facket göra för ekonomisk jämställdhet?

Visions 12 000 förtroendevalda arbetar hela tiden för att förbättra jämställdheten i arbetslivet. Det berättade Veronica Magnusson under ett panelsamtal i Almedalen.  2019-07-02

Medarbetare förlorar miljoner på att arbeta i välfärden

Det är stora löneskillnader mellan kvinnodominerade och mansdominerade yrken och sektorer. En IT- tekniker som jobbar i en kommun förlorar 8 400 kronor varje månad jämfört med en IT- tekniker som arbetar i ett privat företag. Under ett arbetsliv handlar skillnaden om drygt tre miljoner kronor.  2019-03-08

Kvinnor jobbar gratis 54 minuter om dagen

Lönegapet mellan kvinnor och män är 11,3 procent. Omräknat i arbetstid och på en arbetsdag mellan klockan 8 till 17 betyder det att kvinnor jobbar gratis efter klockan 16:06.  2019-02-13

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb