×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Löneprocessen måste bli tydligare

2016-01-18

Reallöneökningar för medarbetare inom kommunala bolag och löneprocessen måste bli tydligare. Det är några av avtalskraven som Vision i dag måndag överlämnar till arbetsgivaren KFS.

Vision lämnar i dag måndag in avtalskraven till arbetsgivaren KFS. Det nya avtalet berör cirka 7 000 medlemmar i kommun- och landstingsägda bolag, bland andra elbolag och VA-verk.

– Vision vill se en enklare och mer användarvänlig löneprocess. Så många som 70 procent av våra medlemmar inom de kommunala bolagen säger att de inte kan påverka sin lön genom sin arbetsinsats, därför måste kopplingen mellan prestation och lön bli tydligare, säger Jan-Olov Olsson, förhandlande ombudsman i Vision.

Yrkandet innehåller även följande krav på förbättringar:

• Kompetensutveckling: Alla medarbetare ska kunna komma överens med sin chef om en egen plan för kompetensutveckling och det ska finnas tid och resurser för att genomföra den. Det här är särskilt viktigt inom teknik, energi och miljö, eftersom de kommunala bolagen bör ligga i framkant för grön omställning och cirkulär ekonomi.

• Anställning: Den som jobbat regelbundet hos en arbetsgivare i 24 månader ska erbjudas tillsvidareanställning. Tillsvidareanställning ska vara huvudregel och visstidsanställningar och inhyrning av personal ska ske endast när det finns sakliga skäl.

• Arbetstid: Möjligheten till jour och beredskap behöver begränsas för att inte medarbetare ständigt ska behöva stå till arbetsgivarens förfogande. Det behövs också en större tydlighet kring när man är i tjänst och när man är ledig.

• Arbetstidskonto: I tidigare avtal har Vision förhandlat fram en förmånlig arbetstidsförkortning med arbetstidskonto. Vi vill nu höja antalet lediga timmar för alla som har färre än 36 timmar i sitt arbetstidskonto.

Läs hela yrkandet här: Avtal 2016

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Avtal om korttidspermittering på plats

Vision har tecknat avtal om korttidspermittering med flertalet arbetsgivarorganisationer. Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen.  2020-03-20

Ett hållbart arbetsliv och en grön arbetsplats avtalskrav

Idag lämnade Vision över yrkanden till kommande avtalsförhandlingar med Sobona för de egna branschavtalen. Hållbarhet, både för klimat och medarbetare, är en återkommande punkt i Visions avtalskrav.   2019-12-17

12 nya avtal klara med KFS

Vision har kommit överens med KFS om tolv nya kollektivavtal.  2017-06-26

Avtalskraven till KFS lämnade – fokus på lön och anställningsvillkor

Vision har nu lämnat avtalskraven till KFS för medlemmar som arbetar i besöksnäringen, musei- och arkeologiska verksamheter samt vård- och omsorgsföretag. I avtalskraven står det bland annat att om man ska klara av rekryteringsbehoven och behålla kompetenta och engagerade medarbetare i dessa verksamheter krävs konkurrenskraftiga löne- och anställningsvillkor, väl i nivå med övrig arbetsmarknad.  2017-01-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb