×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kollektivavtal ger extra ledig dag i år toppar mest lästa-listan

2016-01-07

Röststyrd diktering på frammarsch, bristen på medicinska sekreterare och kollektivavtal ger extra ledig dag i år är tre av de mest lästa artiklarna på vision.se under 2015.

Mest lästa artiklar på vision.se under 2015:

1. Kollektivavtal ger extra ledig dag i år När nationaldagen blev röd dag istället för Annandag pingst 2005 innebar det i praktiken att den lediga dagen vissa år infaller på en lördag eller söndag. Många känner inte till rätten till en extra ledig dag dessa år som kompensation.

2. Röststyrd diktering på frammarsch Nu tar införandet av röststyrd diktering fart. Under året ska metoden börja användas på samtliga kliniker i Region Skåne, enligt regiondirektören.

3. Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar I en undersökning som Ekot har gjort så är det mer än hälften av landstingen som uppger att det har blivit svårare att rekrytera medicinska sekreterare.

4. Fler tjänster gav vinst Fler medicinska sekreterare botade vårdcentralens dåliga ekonomi.

5. Bekräftat – a-kassan höjs Nu är det klart att regeringen kommer att höja taket i a-kassan i höst.

6. Skydd för identitetsstöld på nätet i Visions hemförsäkring Att få sin identitet stulen och använd för till exempel näthandel är ett brott som allt fler råkar ut för. Numera ingår skydd mot IT-stöld i den hemförsäkring som Visions medlemmar erbjuds att teckna via Folksam.

7. Rekordmånga kurser för medicinska sekreterare 17 olika yrkeshögskoleutbildningar till medicinsk sekreterare/vårdadministratör startar i höst. Men det löser inte personalbristen överallt i landet.

8. Uppgifter om socialsekreterare måste lämnas ut Socialtjänsten i Stockholm måste lämna ut uppgifter som lön, anställningstid och meritförteckning för en socialsekreterare. Den som begärde ut uppgifterna vill kolla att socialsekreteraren hade tillräcklig kompetens.

9. Satsar på administratörerna I Piteå får alla som tjänar under 25 000 kronor extra påslag.

10. Så har lönerna ökat Minst 2,6 procent skulle löneutvecklingen i snitt vara 2014, enligt avtal mellan parterna. Men i de allra flesta av Visions yrkesgrupper har löneökningarna varit större än så.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum