×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Britt Wimarsson. Privat bild.

    Britt Wimarsson. Privat bild.

Kalmars läns landstingsavdelning ska köra digital röstning

2016-01-14

Visions landstingsavdelning i Kalmars län blir först ut som landsting att ha en digital röstning till styrelsen. 

Tidigare år har Visions landstingsavdelning i Kalmars län använt sig av poströstning när det är dags för val till styrelsen. Men i år satsar de på digital röstning och redan efter några timmar så hade de fått in flera röster.

– Vi har i alla tider använt oss av poströstning och det kostar mycket pengar. Det har även varit lite strul då inte alla medlemmar fick hem materialet, så nu till årsmötet så funderade jag på om man inte i stället kunde använda sig av en digital valsedel. Jag fick hjälp av Kent Kullander från centret i Linköping och Mikael Johansson från förbundshuset. Mikael hade tidigare hjälpt oss med en enkät för löneprocessen som var digital så då frågade jag honom om man inte kunde göra en digital valsedel på ungefär samma sätt. Vi hade fått ett sådant bra gensvar på löneprocessenkäten så jag tyckte att det var värt att testa. Så i går onsdag gick de ut till medlemmarna och redan efter några timmar hade 110 svarat. Vi brukar ligga på runt 300-400 svar och vi har över 1 000 medlemmar. Så det är jättepositivt, berättar Britt Wimarsson, ordförande i Visions landstingsavdelning Kalmars län, och fortsätter:

– Jag tror att vi får en ökning på gensvar från våra medlemmar i och med detta. Sedan är det en bra lösning då tidigare år har varit väldigt mycket papper som ska skickas ut till alla medlemmar. Med detta så tänker vi på miljön och blir det första landstingsavdelningen att genomföra en digital röstning. Jag är lite euforisk i dag.

Man kan rösta fram till 5 februari och sedan redovisas resultatet den 2 mars då det är årsmöte.

– Det är roligt att driva framåt verksamheten och det ser ju lovande ut redan efter en dag. Det känns väldigt positivt, avslutar Britt Wimarsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum