×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Martina Skrak.

    Martina Skrak.

Drivande i jämställdhetsfrågor – Vision på Jämställdhetsdagarna

2016-01-26

Vision-medlemmen Martina Skrak har varit drivande i jobbet med att se till att Malmö stad ska bli mer jämställt. I dag ses Malmö som ett positivt exempel när det gäller jämställdhetsarbetet och därför är Malmö stad och Martina nominerade till Svenska Jämställdhetspriset.

Nu är det dags för Sveriges enda nationella och professionella jämställdhetskonferens. Den 27 till den 28 januari är det premiär för Jämställdhetsdagarna i Malmö. Vision kommer att vara på plats och delta i seminarier, ha en monter och kommer att föra en dialog kring de strukturella löneskillnaderna.

– Facket är en del av samhällsförändringen och då är det jätteviktigt att vi är på plats under Jämställdhetsdagarna. Vi får även en bra möjlighet att dela erfarenheter kring jämställdhetsintegrering och annat jämställdhetsarbete. Vi har jämställdhetsfrågorna högt upp på dagordningen och därför är det naturligt att vi är i Malmö, säger Olof Ambjörn, Strateg för mångfald, jämställdhet och arbetsmarknad i Vision.

Vad har du för förväntningar på de här två dagarna?

– Jag är jättespänd på att se hur det här konceptetet kommer att fungera och vilka samarbeten som kommer att bli mellan de olika organisationerna som är på plats, säger Olof Ambjörn.

Under dessa två dagar kommer Svenska Jämställdhetspriset att delas ut och en av finalisterna är Malmö stad med Vision-medlemmen Martina Skrak i spetsen.

– Jag har varit kommunalråd i Malmö och haft ansvar för jämställdhetsfrågor så det är jätteroligt att vi är nominerade, vi är många som tillsammans har jobbat med detta och det är kul att se att vi kan göra skillnad, säger Martina Skrak.

Kan du berätta om något som ni har gjort i Malmö?

– Oj, jag kan hålla på ett bra tag. Men vi höjde exempelvis lönen med 1 000 kronor för de som jobbar inom kvinnodominerade yrken. Vi har sett till att det finns mer fritidsnöjen för tjejer och jobbat hårt med jämställd biståndsbedömning.

Är du nöjd med det jämställdhetsarbete som ni gör i Malmö?

– Det finns alltid mer att göra. Man ska aldrig vara nöjd innan man är framme. Malmö har tagit ett kliv framåt och det är jätteroligt. Man jobbar systematiskt med jämställhetsfrågorna och det ingår i verksamheten och är inget biprojekt. Malmö är ett positivt exempel som man använder när man pratar om jämställdhet. Jag är inte nöjd men jag är stolt över arbetet och jag är stolt över att jag är en del av en feministisk rörelse där man verkligen ser att det händer något på riktigt.

Vad tycker du om Jämställdhetsdagarna?

– Det ska bli jätteroligt. De som jobbar med jämställdhet behöver träffas och inspireras av varandra, avslutar Martina.

Läs mer om Jämställdhetsdagarna här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  2019-07-05

Vad kan facket göra för ekonomisk jämställdhet?

Visions 12 000 förtroendevalda arbetar hela tiden för att förbättra jämställdheten i arbetslivet. Det berättade Veronica Magnusson under ett panelsamtal i Almedalen.  2019-07-02

Medarbetare förlorar miljoner på att arbeta i välfärden

Det är stora löneskillnader mellan kvinnodominerade och mansdominerade yrken och sektorer. En IT- tekniker som jobbar i en kommun förlorar 8 400 kronor varje månad jämfört med en IT- tekniker som arbetar i ett privat företag. Under ett arbetsliv handlar skillnaden om drygt tre miljoner kronor.  2019-03-08

Kvinnor jobbar gratis 54 minuter om dagen

Lönegapet mellan kvinnor och män är 11,3 procent. Omräknat i arbetstid och på en arbetsdag mellan klockan 8 till 17 betyder det att kvinnor jobbar gratis efter klockan 16:06.  2019-02-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb