×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Det är bedrövligt”

2016-01-12

De som arbetar inom kvinnodominerade branscher förlorar miljoner kronor under ett helt arbetsliv, visar Visions beräkningar av Statistiska centralbyråns lönestatistik. Gunnel Arkehed Dubuc är en av Visions medlemmar som arbetar inom en kvinnodominerad bransch och hon förfäras över de strukturella löneskillnaderna, men är stolt över sitt jobb.

Löneskillnaderna mellan kvinnodominerade och mansdominerande branscher och sektorer är stora. Vision har räknat på hur mycket tre jämförbara yrkesgrupper, ekonom, personal- och HR-chefer och driftstekniker inom IT, förlorar på att arbeta i en sektor där flest är kvinnor, jämfört med i en sektor där flest är män.

Läs mer här: Miljonförlust för medarbetare i kvinnodominerade branscher

Gunnel Arkehed Dubuc arbetar som ekonom men även inom HR och hon är väl medveten om de strukturella löneskillnaderna som finns.

– Ja, det är bedrövligt. Vi tror att vi har kommit så långt med jämlikheten, men nu är vi i 2016 och vi har inte jämställda löner. Vi har inte kommit så långt så att man får rätt lön för sitt arbete. Det är för dåligt. Men det är alltid svårt att tala om lön eftersom det kan skiljas individuellt.

Är du nöjd med din lön?

– Jag är nöjd med min lön och jag ska inte klaga. Men jag har tidigare arbetat som sjuksköterska och där hade man inte bra lön och det enda man kunde göra för att få kompetensutveckling och en bättre lön var att byta jobb. Så ska det inte behöva vara, säger Gunnel.

Gunnel Arkehed Dubuc

Vad ska man då göra för att det här ska förbättras?

– Tyvärr så går det inte tillräckligt fört. Det är för många som stretar emot och värnar om sitt eget. Om man tittar på att höja lönerna för de som jobbar kommunalt så skriker man från industrin. Det här är inget man gör över en "kaffekvart" utan det gäller att kämpa på och uppfostra sina döttrar att sträva efter högre löner. Men ska man ha bra folk inom alla områden måste man skynda på det här och se till att man kan vara med att konkurrera med lönerna.

Trivs du med ditt jobb?

– Ja, det gör jag. Jag har jobbat i 41 år och heltid hela tiden och jag trivs väldigt bra. Jag har sett till att jag har fått roliga arbetsuppgifter och en bra lön. Jag är stolt över mitt arbete, min karriär och mina yrkesval. Det är och har varit väldigt roligt, avslutar Gunnel.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum