×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Det är bedrövligt”

2016-01-12

De som arbetar inom kvinnodominerade branscher förlorar miljoner kronor under ett helt arbetsliv, visar Visions beräkningar av Statistiska centralbyråns lönestatistik. Gunnel Arkehed Dubuc är en av Visions medlemmar som arbetar inom en kvinnodominerad bransch och hon förfäras över de strukturella löneskillnaderna, men är stolt över sitt jobb.

Löneskillnaderna mellan kvinnodominerade och mansdominerande branscher och sektorer är stora. Vision har räknat på hur mycket tre jämförbara yrkesgrupper, ekonom, personal- och HR-chefer och driftstekniker inom IT, förlorar på att arbeta i en sektor där flest är kvinnor, jämfört med i en sektor där flest är män.

Läs mer här: Miljonförlust för medarbetare i kvinnodominerade branscher

Gunnel Arkehed Dubuc arbetar som ekonom men även inom HR och hon är väl medveten om de strukturella löneskillnaderna som finns.

– Ja, det är bedrövligt. Vi tror att vi har kommit så långt med jämlikheten, men nu är vi i 2016 och vi har inte jämställda löner. Vi har inte kommit så långt så att man får rätt lön för sitt arbete. Det är för dåligt. Men det är alltid svårt att tala om lön eftersom det kan skiljas individuellt.

Är du nöjd med din lön?

– Jag är nöjd med min lön och jag ska inte klaga. Men jag har tidigare arbetat som sjuksköterska och där hade man inte bra lön och det enda man kunde göra för att få kompetensutveckling och en bättre lön var att byta jobb. Så ska det inte behöva vara, säger Gunnel.

Gunnel Arkehed Dubuc

Vad ska man då göra för att det här ska förbättras?

– Tyvärr så går det inte tillräckligt fört. Det är för många som stretar emot och värnar om sitt eget. Om man tittar på att höja lönerna för de som jobbar kommunalt så skriker man från industrin. Det här är inget man gör över en "kaffekvart" utan det gäller att kämpa på och uppfostra sina döttrar att sträva efter högre löner. Men ska man ha bra folk inom alla områden måste man skynda på det här och se till att man kan vara med att konkurrera med lönerna.

Trivs du med ditt jobb?

– Ja, det gör jag. Jag har jobbat i 41 år och heltid hela tiden och jag trivs väldigt bra. Jag har sett till att jag har fått roliga arbetsuppgifter och en bra lön. Jag är stolt över mitt arbete, min karriär och mina yrkesval. Det är och har varit väldigt roligt, avslutar Gunnel.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb