×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Är beslutsam att visa en annan bild av facket”

2016-01-22

”En bild av facklig verksamhet som är väldigt främmande för oss i Vision”, det säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, om händelserna inom fackförbundet Kommunal. 

Den senaste veckan har nyhetsflödet dominerats av händelserna inom fackförbundet Kommunal. Vad tänker du när du tar del av nyheterna?

– Jag tänker att det är en bild av facklig verksamhet som är väldigt främmande för oss i Vision. Det är som sagt något som vi inte känner igenom oss i och jag blir bedrövad när jag tänker på hur det drabbar hela den fackliga verksamheten. Samtidigt känner jag mig beslutsam att visa en annan bild av facket än den som nu kommit fram, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vilka konsekvenser är det som du ser att det som avslöjats får?

– Först och främst tänker jag på alla de lokalt fackligt förtroendevalda som nu får frågor och gliringar vid fikabordet. De får stå till svars för något som de inte har varit en del av. Det som hänt påverkar så klart förtroendet för hela den fackliga verksamheten och för alla de tiotusentals förtroendevalda som jobbar hårt på våra arbetsplatser blir det extra påtagligt. Samtidigt tror jag också att det kan komma ut någonting positivt ur det som hänt. Med det menar jag att jag tror att det kommer att ske stora förändringar inom fackförbunden som är bra för medlemmarna.

Den här självrannsakan som du är inne på, finns det någon anledning även för Vision att göra en sådan?

– Vi kan alltid bli bättre på det vi gör och därför reflekterar vi inom Vision alltid över vad det är vi kan förbättra. Det som är utmärkande för Vision är ändå att vi har arbetat länge med förändring och att vi har nått långt. Jag har också märkt i kontakterna med medlemmar och förtroendevalda den här veckan att de flesta känner sig lugna, de vet att Vision har byggt en struktur där det ska vara lätt att göra rätt och svårt att göra fel och att vi har en ständig dialog kring vad det innebär att leva som vi lär. De vet också att vi har strikta policys för såväl resor och alkohol, säger Veronica Magnusson.

Vad tror du om framtiden, hur påverkas Visions arbete av det som hänt?

– Även Vision kommer att få jobba ännu hårdare för att vara relevanta och trovärdiga för medlemmarna och de potentiella medlemmarna. Vi måste vara ännu tydligare med att vi finns på arbetsplatserna och med att vårt engagemang är viktigt. Själv känner jag mig ändå peppad att visa upp bilden av fackligt arbete så som det egentligen ser ut och jag hoppas verkligen att våra förtroendevalda känner att de kan vara fortsatt stolta över sitt viktiga arbete. Vi behöver ha fokus på medlemmarnas förutsättningar på jobbet och våra mål för det fackliga arbetet, avslutar Veronica Magnusson.

Här hittar du alla Visions artiklar om händelserna i Kommunal:

Så förvaltar Vision sina tillgångar

Förtroendet är avgörande

Granskning av Kommunal väcker frågor

Vision Direkt svarar på medlemmarnas frågor

Nyheter

Till arkivet

1066 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum