Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Akta er för halkan

2016-01-05

Så här års är det fler och fler som ramlar utomhus under arbetstid. Detta kan leda till problem på arbetsplatsen.

Fakta

Några råd från AFA Försäkring är:

• Halkskydd vid entréer

• Snöröj och sanda ordentligt

• Halkutbilda äldre arbetskraft

• Riskbedöm även förflyttningar utomhus och utgå från att risker kan variera med årstiderna.

• Se till att anställda som rör sig utomhus har broddar eller ändamålsenliga skor.

Det är över tusen människor varje år som drabbas av en allvarlig arbetsskada efter att ha ramlat utomhus. Det visar statistik från AFA Försäkring. Allvarlig arbetsolycka kan vara minst en månads sjukskrivning eller bestående men.

– Man kunde tro att det inte är så farligt att ramla, att det skulle vara ett trivialt problem på arbetsplatser. Men fallolyckor är den enskilt vanligaste olyckan som leder till allvarliga arbetsolyckor. Och när det är kallt ute drar risken iväg ganska rejält, säger Andreas Ek, statistiker på AFA Försäkring, till Suntarbetsliv.se.

Det är många kvinnor som arbetar inom vård och omsorg som drabbas men även lärare och fritidsledare som är ute på rast med skolbarn.

De platser där det vanligtvis inträffar halkolyckor är vid entréer, isfläckar på gatan men även inomhus då man har dragit med sig snö in under skorna.

Konsekvenserna av en halkolycka kan vara frakturer på armar och handleder för kvinnor och för män är det vanligare med benbrott.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1549 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum