×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions medlemmars perspektiv var närvarande i riksdagen

2016-02-11

I tisdags var det en hearing om situationen inom socialtjänsten med fokus på ensamkommande barn i riksdagen. Det var socialutskottet som anordnade den och Jenny Andersson, utredare på Vision var på plats i riksdagen.

Situationen inom socialtjänsten och fokus på ensamkommande barn är en aktuell fråga och i dag så anordnade socialutskottet en hearing där olika aktörer berättade om hur situationen ser ut inom socialtjänsten.

– Mycket av det som sades under dagen ligger i linje med det som Vision har pratat om under hösten både i media och i samtal med politiker. Det känns väldigt tydligt att det som Visions medlemmar har vittnat om har nått fram och att deras perspektiv var närvarande i diskussionen i riksdagen. Man pratade väldigt mycket om socialsekreterarnas arbetsbelastning och många tog upp det förslag som Vision har haft, att man måste hitta alternativa sätt att avlasta, säger Jenny Andersson, utredare på Vision, och fortsätter:

– Två saker som Vision tryckte på i november är: ja, man ska titta på regelförenklingar men man ska göra det med en väldigt stor medvetenhet om att man inte får tumma på kvaliteten på dessa verksamheter. Sedan att man ska använda den kompetens som finns hos Cecilia Grefve (den nationella samordnaren för den sociala barn- och ungdomsvården). Hon och hennes arbetsgrupp har en unik kunskap om situationen i den sociala barn- och ungdomsvården. Den måste tas tillvaro när man exempelvis arbetar med ensamkommande barn. Vision har ju bland annat tagit upp att Cecilia Grefve kan bidra i diskussionerna om vilka regelförenklingar som är lämpliga.

Läs även: Viktiga diskussioner om socialt arbete

Vad sa man mer under dagen?

– Det var mycket av det som vi redan känner till. En viktig poäng som återkom var att man inte kan skylla krisen inom socialtjänsten på de ensamkommande barnen. Problemen har funnits länge och man får inte blanda ihop de här sakerna för då kommer man inte att hitta rätt lösningar på problemen, säger Jenny.

Gemensam bild att det finns en enorm kapacitet hos medarbetarna

– Det finns också en gemensam bild att det finns en enorm kapacitet hos medarbetarna som möter ensamkommande barn och en förmåga att lösa problem och tänka kreativt när man verkligen måste.

Kom det något besked under dagen?

– Jag tycker inte att det kom några konkreta besked om någonting nytt. Det var socialutskottet som hade kallat till denna hearing för att de skulle kunna ställa frågor till olika expertfunktioner, myndigheter eller kommuner. Sedan ville oppositionen ställa regeringen mot väggen och fråga varför man inte har gjort si eller så, men jag uppfattar inte att det var några stora nyheter som man tog upp under dagen.

Känner du att det var en bra hearing?

– Ja. Den var informativ och gav en utförlig bild av hur det faktiskt ser ut ute i många av de verksamheter där Visions medlemmar finns. Jag tror det är jätteviktigt att de som har makt att ta beslut i riksdagen får den bilden och jag uppfattar att det finns ett genuint intresse från många ledamöter att bidra till politiska lösningar på de problem vi ser. Jag tycker också att det var väldigt glädjande att höra hur vi nått ut med våra medlemmars perspektiv på situationen och att detta hörs när till exempel ansvarig minister, Åsa Regner, talar om de här frågorna, avslutar Jenny Andersson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum