×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision vill värna och utveckla den svenska modellen

2016-02-19

Medlingsinstitutet har ett betydande uppdrag för lönebildningen i Sverige. De har årliga konferenser där de som påverkar lönebildningen på svenska marknaden samlas. Under konferensen släpper de en rapport om hur lönebildningen har sett ut senaste året och i veckan var det dags för årets konferens. 

Vision var på plats och lyssnade när Medlingsinstitutet släppte sin årliga rapport om bland annat löneutveckling, jämställdhet och kollektivavtalsförhandlingar. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, deltog även i ett panelsamtal om svenska modellen och dess utmaningar och möjligheter.

Läs mer: Jämställda löner är ett gemensamt ansvar

– Vision lyfte de utmaningar och möjligheter som vi ser. Vi ser att den svenska modellen måste hitta sätt att hantera en lönebildning så att våra medlemmar inom kvinnodominerade branscher kan komma upp i lön. Vi tycker att märket och normen på svensk arbetsmarknad har fungerat väldigt bra för det har gett våra medlemmar reallöneökningar under många år och det har skapat en stabilitet som vi vill ha. Men vi vill att normen utvecklas så att vi hittar nya vägar för att få bort de strukturella löneskillnaderna, så att vi inte har en skillnad på svensk arbetsmarknad som beror på vilket kön som jobbar i respektive bransch, säger Veronica Magnusson.

Pratade du om något mer?

– Jag lyfte även behovet av att få schysta löner och villkor inom välfärden för att man ska kunna klara den stora generationsväxlingen där, men också att den svenska modellen fungerar bra på många sätt. Vi måste däremot hitta nya vägar för att den ska fungera bättre när det gäller introduktion på arbetsmarknaden. Unga och nyanlända ska kunna komma in på arbetsmarknaden och där måste vi hjälpas åt för att hitta lösningar, säger Veronica Magnusson, och fortsätter:

Läs även: Strukturella löneskillnader

– Jag vill understryka att det pågår massor av fackligt arbete lokalt som är kopplat till lönbildningen. Våra förtroendevalda jobbar väldigt mycket för att löneprocessen ska fungera bra och att man ska kunna påverka sin lön. Vi har förflyttat detta fackliga arbete till arbetsplatsen och närmare våra medlemmar.

Läs mer: Strukturella löneskillnader - En ojämställd historia

Vad sa man om årsrapporten?

– Den säger att förra året var väldigt lugnt när det gäller konflikter på arbetsmarknaden. Den lyfte de löneskillnader som finns mellan kvinnor och män på svenska arbetsmarknaden, som är 13,2 procent. Den beskriver även hur många som har avtal utan centralt angivna nivåer och hur många har lokal lönebildning och mycket annat. Där har det blivit en stor förflyttning och det är väldigt många som har en lokal lönebildning, avslutar Veronica Magnusson.

Läs årsrapporten här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 5 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  för 12 dagar sedan

Det föreslår Framtidens socialtjänst i efterlängtat betänkande

Betänkandet från utredning Framtidens socialtjänst har kommit och förväntningarna på en modern och hållbar socialtjänstlag är höga. Vision har med ett stort antal medlemmar inom socialtjänsten deltagit i utredningens expertgrupp och bidragit med förslag på förändringar som behövs för en kunskapsbaserad socialtjänst som utgår från den enskildes behov och som främjar social trygghet.  2020-08-27

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb