Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision på seminarium om nya socialtjänstlagen

2016-02-18

På torsdag kommer Vision att delta på ett seminarium om direktiven till en ny socialtjänstlag. Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, är på plats och här berättar hon vad hon kommer att lyfta på seminariet.

Regeringen förbereder direktiv till en utredning om socialtjänstlagen. Det har gått 35 år sedan den infördes och 15 år sedan den senaste översynen. Regeringskansliet har nu bjudit in till ett seminarium, en dialog, för att samla idéer och erfarenheter inför direkriven. Visions Kristina Folkesson kommer att vara på plats.

– Vi kommer att berätta om hur våra medlemmar beskriver sitt arbete. Vi har en ganska god bild utifrån det som framkom i arbetet med framtidens socialtjänst, bland annat i rapporten 100 röster om framtidens socialtjänst och socialchefsrapporten. Bland annat menar tre av fyra socialchefer att socialtjänstens uppdrag behöver förändras.

Vad hoppas du att seminariet ska ge?

– Det ska bli intressant att höra hur ministern tänker sig huvuddragen i direktiven. Om utredningen kommer at fokusera strikt på lagtext eller om det finns utrymme för en större socialpolitisk diskussion. Det ska också bli intressant att höra hur de andra organisationerna resonerar, till exempel Föreningen frivilliga samhällsarbetare och föreningen social omsorg, avslutar Kristina Folkesson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1549 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum