×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: ”Ohållbar situation på HVB-hemmen”

2016-02-01

För få kollegor, ensamarbete, överbeläggning, otrygghet och en stark frustration över att inte kunna ge ensamkommande barn och unga det stöd de behöver. Så beskriver medarbetarna situationen på många av landets hem för vård eller boende, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en debattartikel på Dagens Samhälle.

Det har länge varit en ansträngd situation för landets hem för vård eller boende, HVB. Under förra året femdubblades antalet ensamkommande barn och unga i Sverige och situationen på många av landets HVB kan nu närmast beskrivas som extraordinär, skriver Veronica Magnusson i en debattartikel på Dagens Samhälle.

Läs även: Vision vill stoppa ensamarbete inom HVB

"För cheferna och deras medarbetare innebär det att de arbetar under mycket hård press. För barnen och de unga innebär det att de inte får den hjälp och det stöd som de behöver – och har rätt till. Under det senaste året många nya HVB startat, framför allt med inriktning på ensamkommande barn och unga. Vision har därför intensifierat arbetsplatsbesöken i dessa verksamheter. Våra besök visar att chefernas och medarbetarnas förutsättningar varierar, men generellt råder det på många boenden överbeläggning och det finns ett stort behov av att anställa mer personal.

Bilden av en arbetsmiljö med stora brister stärks i en Novusundersökning som Vision lät göra i november 2015. Bland de svarande som arbetar inom HVB för ensamkommande barn och unga uppger:

• Sju av tio (70 procent) att de har fått en ökad arbetsbelastning.

• Fyra av tio (39 procent)att de tvingas prioritera bort andra viktiga arbetsuppgifter till följd av den uppkomna situationen.

• Fyra av tio (38 procent) att de har fått en mer otrygg arbetsmiljö.

Det är en ohållbar situation."

Läs även: Ny rapport om flyktingsituationen: Läget inom socialt arbete är akut

Läs hela debattartikeln här: Ohållbar situation på HVB-hemmen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum