×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Höj ersättningen för jour och beredskap

2016-02-22

Höjda löner, bättre ersättning för jour och beredskap och meddelarfrihet för alla medarbetare. Nu lämnar Vision avtalskraven till Arbetsgivaralliansen Vård och omsorg.

En femtedel av medarbetarna inom ideella- och omsorgsföretag har jour och beredskapstjänstgöring. Det visar en medlemsundersökning som Vision har gjort. Den visar även:

• Bland dessa anger 70 procent att de har jour mer än åtta timmar i veckan.

• 43 procent anger att arbetsgivarna ställer krav på dem att vara tillgängliga på icke betald arbetstid, utan att de får ersättning för sin tillgänglighet.

• 47 procent upplever att arbetsbelastningen ökar mycket med jourtjänstgöring.

– Många medarbetare har så mycket jour och beredskap att det påverkar hur de mår. Vision vill att jour och beredskap ska läggas på en rimlig nivå. Vi vill även ta bort taket i ob-ersättningen för den som jobbar obekväma arbetstider så att ersättningen följer individens lön, säger Linda Belhouchat, förhandlande ombudsman i Vision.

Läs hela yrkandet här.

Vision vill också se en tydligare löneprocess där medarbetarna ska kunna påverka sin lön i ett årligt lönesamtal med närmaste chef. Det ska även göras lönekartläggningar varje år för att upptäcka och åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män.

För att kunna garantera en hög kvalitet i verksamheterna ska medarbetarna omfattas av samma regler om yttrande- och meddelarfrihet som offentliganställda, menar Vision.

– Det är viktigt att medarbetare kan larma om brister i verksamheten. Som det ser ut nu hindras de från att till exempel prata med media genom en lojalitetsparagraf, det vill Vision förändra, säger Linda Belhouchat.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum