×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: ”Årliga lönekartläggningar måste kompletteras med skärpta krav”

2016-02-12

Vision välkomnar regeringens besked om att årliga lönekartläggningar återinförs. Men om man ska komma åt löneskillnaderna mellan kvinnor och män så måste regeringen skärpa lagstiftningen på flera områden.

Regeringen meddelade i dag om att man ska införa årliga lönekartläggningar för alla företag från och med årsskiftet. Förhoppningen är att man ska komma åt osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Detta efter att alliansregeringen 2009 drev igenom att företag inte längre behövde göra lönekartläggningar mer än vart tredje år. Nu vill den rödgröna regeringen att detta återigen ska göras varje år med start från 2017.

Läs även: När ska vi ta itu med löneskillnaderna?

Förslaget lämnas över i dag fredag till lagrådet och väntas få stöd från Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Liberalerna. De övriga allianspartierna uppges vara emot en förändring skriver Sveriges Radio.

Om förslaget går igenom kommer kravet på en handlingsplan för företag med minst 25 anställda att försvinna. Arbetsgivare med minst tio anställda kommer att få krav på sig att dokumentera sitt arbete med att kartlägga kvinnors och mäns löner.

– Jag är mycket glad att regeringen äntligen lägger fram förslaget om årliga lönekartläggningar, det är en fråga som Vision drivit länge. Däremot är jag orolig för att det blir ett slag i luften om inte lagen också kompletteras. Som lagen är utformad i dag har den omfattande luckor och lämnar stora öppningar för egna tolkningar, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Läs även: "Vässa verktygen för jämställda löner"

I somras frågade Vision förbundets ordförande i landets kommuner, landsting och regioner om deras syn på lönekartläggningarnas kvalitet. Då svarade färre än var femte ja på frågan om deras kommun, landsting eller region gör lönekartläggningar med ett innehåll som lever upp till de krav som lagen ställer.

De svarade också:

• Mer än var femte kommun, landsting eller region gör löne¬kartläggningar mer sällan än vad den nuvarande lagen föreskriver.

• Var sjätte kommun, landsting eller region gör så dåliga lönekartläggningar att det inte går att utläsa om det finns osakliga löneskillnader.

• I fler än åtta av tio kommuner, landsting eller regioner kan facket bara delvis eller inte alls påverka arbetet med lönekartläggningar.

– Vision anser att lagen behöver skärpas på en rad områden. Det gäller till exempel frågan om hur lönekartläggningen ska göras, hur samverkan med fackliga företrädare ska se ut, kvaliteten på analysen och vilka sanktioner som kan vidtas när lönekartläggningarna inte utförs som de ska, säger Veronica Magnusson, och fortsätter:

– Lagen behöver också bringa klarhet i vilken myndighet eller instans som har uppdraget att bedöma kvaliteten och besluta om åtgärder vid brister. Först då kan vi på allvar använda årliga lönekartläggningar som det är tänkt, nämligen för att åtgärda de osakliga löneskillnaderna mellan kvinnor och män, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1455 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum