×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Växjö – ett positivt exempel

2016-02-25

Det är tuffa villkor inom socialtjänsten. Det är inget nytt att många inom socialtjänsten letar nytt jobb på grund av arbetsbördan men det finns positiva undantag. I Växjö, Åmål och Ludvika stannar personalen, skriver Dagens Nyheter.

Växjö, Åmål och Ludvika, dessa kommuner lyfter Cecilia Grefve, regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, som goda exempel. De har klarat sig bättre när det gäller personalomsättningen inom socialtjänsten än andra kommuner. Nio av tio kommuner har svårt att hitta socialsekreterare och inhyrningen av socionomer har ökat kraftigt.

Växjö har lägre personalomsättning än genomsnittet på sina runt hundra socialsekreterare och har ännu inte behövt hyra in någon socionom, skriver DN.se.

Läs även: Nationell samordnare besöker socialtjänsten i 50 kommuner

Utmaningarna finns även i Växjö där man har flera hundra ensamkommande flyktingbarn och bostadsområde med problem. Ändå har Växjö under 2015 lyckats få höjda betyg i medarbetarundersökningarna. En nyckel kan vara chefskapet.

– Även om vi just nu har oerhört många fler ärenden per handläggare så finns det chefer där som är medvetna om var pressen ligger och försöker underlätta genom att bland annat rekrytera fler. Man känner att man blir lyssnad på, säger Anette Eismar, som också är ombud för fackförbundet Vision, till DN.se och fortsätter:

– På min arbetsplats har många svårt att släppa jobbet när de går hem. En av åtgärderna för att personalen ska orka är att de som vill får gå en sömnkurs. I förhållande till många andra kommuner har vi relativt få långa sjukskrivningar.

Ulf Elm, facklig företrädare för alla Visions medlemmar i kommunen håller också med om att Växjö är ett lyckat exempel.

– En anledning är just att socialtjänsten är chefstät, med medarbetare som är trygga med att säga till när det inte fungerar, säger han till tidningen.

Politikern Oliver Rosengren (M) lyfter vikten av att bygga starka, hållbara arbetslag.

– Vi arbetar aktivt för att våra socialsekreterare ska känna att deras arbete har stor betydelse, och vi vill skapa de bästa förutsättningarna. Bland annat jobbar vi i ganska små team. Och en av de största satsningarna vi gjorde inför 2016 var fyra nya tjänster utöver planerade personalförstärkningar för att minska antalet ärenden per handläggare.

Han pratar även om en modell med karriärtjänster så att en "Förstesocialsekreterare" kan ta ett utvecklingsansvar och ett mentorskapsprogram, som är till för att de mer rutinerade socialsekreterarna ska kunna hjälpa in nya.

Läs hela artikeln här: Växjö – ett av ljusen i socialens täta mörke

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum