×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Veronica Magnusson träffar medlemmar.

    Veronica Magnusson träffar medlemmar.

TCO fortsätter att öka – Vision växte mest

2016-02-15

2015 var ett bra år för tjänstemannagrupperna i Sverige. Procentuellt så växte Vision mest med 3,6 procent. ”Vi är grymma”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. TCO-förbunden växte sammanlagt med 30 561 personer, vilket motsvarar en ökning med 2,3 procent.

På måndagen släppte TCO medlemssiffrorna för 2015 och det var positiva siffror. Vision och Unionen är de två förbund som ökar procentuellt mest under förra året. Vision ökade mest med 3,6 procent och Unionen 3,5 procent.

– Det är superkul, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vad det betyder det att TCO ökar?

– Det ger vårt samarbete i TCO ökad kraft. TCO driver många frågor som påverkar Visions medlemmars arbetsliv, till exempel jämställdhet, höjt tak i a-kassan, möjligheten att ställa om under arbetslivet och att begränsa staplandet av visstidsanställningar. Ett växande medlemsantal ger såklart ökad faktiskt styrka, men även en viktig signal om att tjänstemännen på svensk arbetsmarknad är välorganiserade och vill påverka sitt arbetsliv.

Hur viktigt är det att TCO ökar?

– Det är avgörande för att vara med och påverka framåt. Det är dessutom en fantastisk utveckling sedan 2007 då fackföreningsrörelsen hade en riktig dipp och vi insåg att det var dags att starta ett gemensamt förändringsarbete för att helt enkelt bli mer relevanta för medlemmar och presumtiva medlemmar.

Vision är det förbund som ökar mest, vad tycker du om det?

– Att vi är grymma. Stolt över att vi bidrar till att stärka inte bara oss själva utan TCO och fackföreningsrörelsen i stort. Alla medlemmar, förtroendevalda och tjänstemän ska sträcka på sig lite extra över de insatser som görs, avslutar Veronica Magnusson.

TCO-fackens medlemsantal (utveckling)

• Unionen: 622 129 (+3,5%)

• Lärarförbundet: 232 494 (+0,5%)

• Vision: 179 274 (+3,6%)

• Vårdförbundet: 114 191 (+1,1%)

• Fackförbundet ST: 93 087 (+1,8%)

• Finansförbundet: 34 976 (-0,4%)

• Polisförbundet: 23 413 (-0,7%)

• Journalistförbundet: 15 772 (-2,1%)

• FTF: 14 794 (+1,1%)

• Teaterförbundet: 8 299 (+0,6%)

• Försvarsförbundet: 3 986 (-3,2%)

• Tull-Kust: 3 635 (+0,1%)

• Symf: 1 757 (-0,1%)

• SLF: 844 (-0,4%)

 

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 10 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  2020-09-10

Snart är det dags för årsmötet 2020!

Det blir intressanta livesändningar och en workshop. Och en del beslut kring vissa ekonomiska och administrativa frågor förstås. Den 15-17 september är det dags för Visions årsmöte 2020 – missa inte det!  2020-09-06

Det föreslår Framtidens socialtjänst i efterlängtat betänkande

Betänkandet från utredning Framtidens socialtjänst har kommit och förväntningarna på en modern och hållbar socialtjänstlag är höga. Vision har med ett stort antal medlemmar inom socialtjänsten deltagit i utredningens expertgrupp och bidragit med förslag på förändringar som behövs för en kunskapsbaserad socialtjänst som utgår från den enskildes behov och som främjar social trygghet.  2020-08-27

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb