×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Veronica Magnusson träffar medlemmar.

    Veronica Magnusson träffar medlemmar.

TCO fortsätter att öka – Vision växte mest

2016-02-15

2015 var ett bra år för tjänstemannagrupperna i Sverige. Procentuellt så växte Vision mest med 3,6 procent. ”Vi är grymma”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. TCO-förbunden växte sammanlagt med 30 561 personer, vilket motsvarar en ökning med 2,3 procent.

På måndagen släppte TCO medlemssiffrorna för 2015 och det var positiva siffror. Vision och Unionen är de två förbund som ökar procentuellt mest under förra året. Vision ökade mest med 3,6 procent och Unionen 3,5 procent.

– Det är superkul, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vad det betyder det att TCO ökar?

– Det ger vårt samarbete i TCO ökad kraft. TCO driver många frågor som påverkar Visions medlemmars arbetsliv, till exempel jämställdhet, höjt tak i a-kassan, möjligheten att ställa om under arbetslivet och att begränsa staplandet av visstidsanställningar. Ett växande medlemsantal ger såklart ökad faktiskt styrka, men även en viktig signal om att tjänstemännen på svensk arbetsmarknad är välorganiserade och vill påverka sitt arbetsliv.

Hur viktigt är det att TCO ökar?

– Det är avgörande för att vara med och påverka framåt. Det är dessutom en fantastisk utveckling sedan 2007 då fackföreningsrörelsen hade en riktig dipp och vi insåg att det var dags att starta ett gemensamt förändringsarbete för att helt enkelt bli mer relevanta för medlemmar och presumtiva medlemmar.

Vision är det förbund som ökar mest, vad tycker du om det?

– Att vi är grymma. Stolt över att vi bidrar till att stärka inte bara oss själva utan TCO och fackföreningsrörelsen i stort. Alla medlemmar, förtroendevalda och tjänstemän ska sträcka på sig lite extra över de insatser som görs, avslutar Veronica Magnusson.

TCO-fackens medlemsantal (utveckling)

• Unionen: 622 129 (+3,5%)

• Lärarförbundet: 232 494 (+0,5%)

• Vision: 179 274 (+3,6%)

• Vårdförbundet: 114 191 (+1,1%)

• Fackförbundet ST: 93 087 (+1,8%)

• Finansförbundet: 34 976 (-0,4%)

• Polisförbundet: 23 413 (-0,7%)

• Journalistförbundet: 15 772 (-2,1%)

• FTF: 14 794 (+1,1%)

• Teaterförbundet: 8 299 (+0,6%)

• Försvarsförbundet: 3 986 (-3,2%)

• Tull-Kust: 3 635 (+0,1%)

• Symf: 1 757 (-0,1%)

• SLF: 844 (-0,4%)

 

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  2020-06-25

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.  2020-06-11

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb