×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Veronica Magnusson träffar medlemmar.

    Veronica Magnusson träffar medlemmar.

TCO fortsätter att öka – Vision växte mest

2016-02-15

2015 var ett bra år för tjänstemannagrupperna i Sverige. Procentuellt så växte Vision mest med 3,6 procent. ”Vi är grymma”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. TCO-förbunden växte sammanlagt med 30 561 personer, vilket motsvarar en ökning med 2,3 procent.

På måndagen släppte TCO medlemssiffrorna för 2015 och det var positiva siffror. Vision och Unionen är de två förbund som ökar procentuellt mest under förra året. Vision ökade mest med 3,6 procent och Unionen 3,5 procent.

– Det är superkul, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vad det betyder det att TCO ökar?

– Det ger vårt samarbete i TCO ökad kraft. TCO driver många frågor som påverkar Visions medlemmars arbetsliv, till exempel jämställdhet, höjt tak i a-kassan, möjligheten att ställa om under arbetslivet och att begränsa staplandet av visstidsanställningar. Ett växande medlemsantal ger såklart ökad faktiskt styrka, men även en viktig signal om att tjänstemännen på svensk arbetsmarknad är välorganiserade och vill påverka sitt arbetsliv.

Hur viktigt är det att TCO ökar?

– Det är avgörande för att vara med och påverka framåt. Det är dessutom en fantastisk utveckling sedan 2007 då fackföreningsrörelsen hade en riktig dipp och vi insåg att det var dags att starta ett gemensamt förändringsarbete för att helt enkelt bli mer relevanta för medlemmar och presumtiva medlemmar.

Vision är det förbund som ökar mest, vad tycker du om det?

– Att vi är grymma. Stolt över att vi bidrar till att stärka inte bara oss själva utan TCO och fackföreningsrörelsen i stort. Alla medlemmar, förtroendevalda och tjänstemän ska sträcka på sig lite extra över de insatser som görs, avslutar Veronica Magnusson.

TCO-fackens medlemsantal (utveckling)

• Unionen: 622 129 (+3,5%)

• Lärarförbundet: 232 494 (+0,5%)

• Vision: 179 274 (+3,6%)

• Vårdförbundet: 114 191 (+1,1%)

• Fackförbundet ST: 93 087 (+1,8%)

• Finansförbundet: 34 976 (-0,4%)

• Polisförbundet: 23 413 (-0,7%)

• Journalistförbundet: 15 772 (-2,1%)

• FTF: 14 794 (+1,1%)

• Teaterförbundet: 8 299 (+0,6%)

• Försvarsförbundet: 3 986 (-3,2%)

• Tull-Kust: 3 635 (+0,1%)

• Symf: 1 757 (-0,1%)

• SLF: 844 (-0,4%)

 

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb