×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

TCO: ” Det går att skapa arbetstillfällen – och stå upp för anständiga löner”

2016-02-24

”För mig som TCO-ordförande är det självklart att vi måste sänka trösklarna för att underlätta för nyanlända. Men vi måste samtidigt stå upp för anständiga löner och villkor. Det är möjligt och nödvändigt att göra både och, ”det skriver Eva Nordmark, ordförande i TCO, i en debattartikel på Aftonbladet.

Debatten om de nyanlända och arbetsmarknaden är tyvärr onyanserad. De nyanlända har olika utbildningsbakgrund och arbetslivserfarenhet. Precis som med annan arbetsmarknadspolitik behövs flera olika typer av insatser för att nyanlända ska kunna börja jobba så fort som möjligt, skriver Eva Nordmark, ordförande i TCO, i en debattartikel på Aftonbladet.se.

TCO har fem konkreta förslag för att hitta gemensamma lösningar på integrationsutmaningarna:

1. Insatser redan innan uppehållstillstånd

I takt med att Migrationsverkets handläggningstider ökar är det viktigt att etableringsinsatser kan påbörjas redan innan asylsökande fått uppehållstillstånd. Det kräver regeländringar. Kartläggning inklusive bedömning av tidigare kompetens och SFI måste påbörjas redan på anläggningsboendena.

2. Förenkla och utveckla instegsjobben

Arbetsgivarnas kostnader för att anställa nyanlända är redan i dag sänkta. Den som anställer en person som har fått uppehållstillstånd de senaste tre åren har rätt till en subvention motsvarande dubbla arbetsgivaravgiften. Instegsjobben måste därför förenklas så att det blir möjligt att arbeta och studera svenska.

3. RUT-på-jobbet och beredskapsjobb

På många arbetsplatser finns det i dag arbetsuppgifter som utförs av personal som egentligen är anställda för att göra annat. Det finns också arbetsuppgifter som inte utförs, trots att det sannolikt skulle öka produktiviteten. En del av dessa, till exempel mycket enkla former av kontorsservice, skulle vara lämpade för personer som behöver få in en fot på arbetsmarknaden. Det skulle i praktiken röra sig om ett slags RUT-på-jobbet. Det finns också stora möjligheter i offentlig sektor. Ett första steg är en grundlig inventering av vilka behov som finns. Vi ser dock redan nu utrymme för en stor satsning på beredskapsjobb i kombination med svenska.

4. Specialisera förmedlingen och förenkla för arbetsgivarna

Ansvaret för nyanlända bör ligga på specialiserade team av arbetsförmedlare som kartlägger och matchar till praktik, yrkeskompetensbedömningsplatser, utbildning och arbete. Dessutom måste arbetsgivarnas administration av subventionerade anställningar göras så enkel som möjligt. Det kräver en översyn av vilka moment som kan förenklas.

Läs hela debattartikeln här: Rut-på-jobbet kan få nyanlända i jobb

– I TCO-styrelsen så har vi flera gånger pratat om hur vi kan bidra i mottagandet och etableringen på arbetsmarknaden för nyanlända. TCO presenterade i Aftonbladet en rad förslag om hur man kan underlätta vägen in på arbetsmarknaden utan att behöva försämra arbetsvillkoren och löner kraftigt. Vi tror att den svenska modellen kan hitta lösningar för vägar in på arbetsmarknaden, att man kan komma i gång tidigare, hitta nya typer av anställningar och utbildningar för att möta behoven, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum