×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Spar 50 miljarder med bättre upphandling

2016-02-15

Det är många överprövningar som beror på bristfälliga upphandlingar och ofta ligger kommuner med hög andel överprövningar långt ner på Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet, skriver Offentliga Affärer. Om man effektiviserar upphandlingarna kan man spara miljardbelopp.

I ett nyhetsbrev från Svenskt Näringsliv, från 10 februari, skriver de att många överprövningar beror på bristfälliga upphandlingar. De refererar till en undersökning.

I en tredjedel av Sveriges kommuner skedde inga överprövningar av upphandlingar under 2015, men i nästan lika många kommuner överprövades mer än var tionde upphandlind, skriver Offentliga Affärer.

Enligt Ellen Hausel Heldahl, upphandlingsexpert på Svenskt Näringsliv, så går det att undvika detta genom bättre processer, mer öppenhet och dialog med företagen. Hon anser även att en hel del av kommunerna borde fundera på hur de går till väga och hur de kan hitta ett sätt att prata med företagen för att kunna bli bättre.

Det finns en effektiviseringspotential på åtta till tio procent för offentliga upphandlingar och det upphandlas för ungefär 600 miljarder kronor om året. Det betyder att det går att spara uppsakttningsvis 50-60 miljarder kronor, skriver Offentliga Affärer.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1451 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum