×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sovande jour på HVB – ingen hit

2016-02-04

Nadia Odeh arbetar som handledare på ett HVB-hem för ensamkommande ungdomar i Kalmar. Hon berättar att den sovande jouren som de har påverkar både arbetat och hennes familj, men hon älskar sitt jobb och vill inte byta.

Det är stora krav och förväntningar på att man ska vara tillgänglig utanför arbetstiden. Det visar en undersökning som Vision har gjort och i den kan man se att tillgänglighetskraven leder till sömnstörningar och begränsningar i privatlivet.

Läs mer här: Vision: Höga krav på tillgänglighet pressar medarbetare

Nadia Odeh arbetar med ensamkommande ungdomar som är i asylprocessen. Hon jobbar på ett kommunalt HVB-hem i Kalmar och hon berättar att de har sovande jour mellan 02-06 på vardagar och 02-07 på helger. Den tiden räknas inte som vanlig arbetstid men de får en liten ersättning för att de har jour.

– Jag vet knappt vad vi får för ersättning men den är liten. Det är helt tokigt att det ser ut så här och vi vill att det är full lön under dessa timmar eftersom man är på jobbet. Vi får ersättning om vi blir väckta på natten men då får vi endast ersättning under de fem eller tio minuter som det tar att ge en tablett eller dylikt. Sedan ska man försöka sova om och vila. Vi får inte lämna jobbet under den här tiden och vi får inte fullt betalt, berättar Nadia och fortsätter:

– Vi har tagit upp det här med chefer och politiker men de säger bara att de följer lagen så det går inte att göra så mycket åt det. Men jag vet att i vissa kommuner har man fått igenom det här att man ska få betalt hela tiden, när man är på jobbet och att man räknar in dessa timmar i arbetstiden. Jag tycker att man borde se över det här eftersom det är svårt att få folk att börja jobba i kommunerna när det är sovande jour och dålig ersättning. Då skulle kommunerna bli mera attraktiva arbetsgivare, säger Nadia.

Läs även: Vision vill stoppa ensamarbete inom HVB

Nadia berättar även att man har beredskap i hemmet efter att man har klivit av ett pass.

– Man är alltid två eller tre personer som jobbar på kvällarna. En går hem vid nio sedan går den andra hem vid 23 eller vid midnatt på helgerna och den sista sover kvar på jobbet. En av de som går hem har då beredskap under natten och måste infinna sig på jobbet inom en halvtimme om det skulle hända något. För det här får man också ersättning men den är väldigt låg. Man blir låst till jobbet och skulle man behöva åka ut så får man lov att sova på dagen när man kanske hade planerat att göra något annat innan man börjar jobba igen. Du får helt enkelt sova på din fritid och det påverkar ens privatliv och återhämtningen blir inte som den borde vara.

Nadia Odeh

Det måste även påverka din prestation när du ska tillbaka till jobbet?

– Ja, precis. Man kanske börjar jobba klockan 15 dagen efter man har haft beredskap och har man då fått rycka ut så är man givetvis trött när man kommer till jobbet igen. Man har ju ett liv förutom jobbet och det är inte kul att gå hem och sova, sedan gå till jobbet igen. Familjen påverkas av det här då man måste sova i stället för att göra något roligt med dem, säger Nadia.

Läs även: Vision: "Ohållbar situation på HVB-hemmen"

Men trots allt det här så trivs du på jobbet?

– Ja, det gör jag. De flesta som arbetar med ensamkommande har gjort ett aktivt val att jobba där och utgår jag från min arbetsplats så trivs alla bra. Visst, vi har haft personal som har slutat eftersom de inte orkar med jouren och helgerna men man är olika som människor. Jag trivs bra och vill inte byta till något annat jobb. Jag får ut så mycket av jobbet men jag tycker att man ska vara rädd om sin personal och då ska all tid som förläggs på arbetsplatsen räknas som arbetstid. Annars är det stulen tid från min familj, säger Nadia.

Känner du att ni har en stark gemenskap i arbetsgruppen?

– Vi har en stark gemenskap och för att få den så krävs det att man har handledning och APT-möten. Sedan att man får utbildning under arbetslivet. Det är viktigt så att man har ett gemensamt språk när man jobbar. Vi har alla olika utbildningar och bakgrunder så vi kompletterar varandra bra, avslutar Nadia.

Inskränker Visions medlemmars privatliv och fritid

– Vision ser att jour och beredskap används i en för omfattande utsträckning och på ett sätt som inskränker för mycket på medlemmarna privatliv och fritid. Att ha medarbetare som liksom Nadia är så engagerade och stolta över sitt jobb är en fantastisk tillgång och det är viktigt att vårda det engagemanget med rimliga arbetsvillkor, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Läs mer här: Jour och beredskap

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum