×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Systemunderhåll i helgen

I helgen, lördag 27 feb kl 07 - söndag 28 feb kl 15 kommer vi att genomföra systemunderhåll vilket innebär att det inte är möjligt att logga in på vision.se, lönestatistik, fv-mejl, Mina sidor eller i Vision-appen under denna tid.

Sex frågor för ett bra ledarskap

2016-02-11

Ledarskapsutbildaren Marshall Goldsmith berättar i en artikel i Harvard Business Review att inga förbättringar kan ske utan struktur. Vill man uppnå ett strukturerat ledarskap ska man ha dessa sex frågeställningar som grundstenar.

Marshall Goldsmith föreslår att de sex frågeställningarna ska användas i de månatliga enskilda uppföljningsmöten en chef har med sina underlydande chefer, skriver Kvalitetsmagasinet.se.

Frågorna är:

  • Vart är vi på väg?
  • Vart är du på väg?
  • Vad går bra?
  • Vad kan utvecklas?
  • Hur kan jag hjälpa dig?
  • Hur kan du hjälpa mig?

Genom att ställa dessa frågor så startar man en diskussion och börjar man med att ställa första frågan om vart vi är på väg så startar man en öppen diskussion med fokus på visionen och undanröjer massa gissningar.

När den frågan är avklarad fokuserar man på individen med frågan vart ska du? Iakttar man då personens minspel och hållning noggrant och sedan jämför man med sitt eget får man en hel del information att ta med sig som ledare. Är man ärlig i sitt förhållningssätt så kommer man succesivt att få all mer ärliga svar, skriver Kvalitetsmagasinet.

Frågan vad går bra ger en viktig möjlighet att verkligen berömma sin toppresterare och chefer. Man kan även lägga till frågan om varför de tror att det går bra för dem och deras medarbetare. Då kan man få goda nyheter som man kanske annars missar.

Vad kan utvecklas? Den är riktad mot framtiden och den kan kompletteras med en fråga om du är din egen coach, vad skulle du förvänta dig av dig själv? Med den här frågan så kommer du ofta få väldigt bra förslag från den man pratar med.

För att bygga en förtroendefull allians så ska man ställa frågan, hur kan jag hjälpa dig? Det är en kraftfull fråga och mycket välkommen i en ledares ordförråd.

Den sista frågan som man ska ställa är om hur du kan hjälpa mig. Den är inte så enkel att ställa för du visar på sårbarhet och vekhet i någon mening. Men ställer man den frågan visar man att man själv vill utvecklas.

Läs artikeln här: Sex frågor för ett bra ledarskap

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb