×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sex frågor för ett bra ledarskap

2016-02-11

Ledarskapsutbildaren Marshall Goldsmith berättar i en artikel i Harvard Business Review att inga förbättringar kan ske utan struktur. Vill man uppnå ett strukturerat ledarskap ska man ha dessa sex frågeställningar som grundstenar.

Marshall Goldsmith föreslår att de sex frågeställningarna ska användas i de månatliga enskilda uppföljningsmöten en chef har med sina underlydande chefer, skriver Kvalitetsmagasinet.se.

Frågorna är:

  • Vart är vi på väg?
  • Vart är du på väg?
  • Vad går bra?
  • Vad kan utvecklas?
  • Hur kan jag hjälpa dig?
  • Hur kan du hjälpa mig?

Genom att ställa dessa frågor så startar man en diskussion och börjar man med att ställa första frågan om vart vi är på väg så startar man en öppen diskussion med fokus på visionen och undanröjer massa gissningar.

När den frågan är avklarad fokuserar man på individen med frågan vart ska du? Iakttar man då personens minspel och hållning noggrant och sedan jämför man med sitt eget får man en hel del information att ta med sig som ledare. Är man ärlig i sitt förhållningssätt så kommer man succesivt att få all mer ärliga svar, skriver Kvalitetsmagasinet.

Frågan vad går bra ger en viktig möjlighet att verkligen berömma sin toppresterare och chefer. Man kan även lägga till frågan om varför de tror att det går bra för dem och deras medarbetare. Då kan man få goda nyheter som man kanske annars missar.

Vad kan utvecklas? Den är riktad mot framtiden och den kan kompletteras med en fråga om du är din egen coach, vad skulle du förvänta dig av dig själv? Med den här frågan så kommer du ofta få väldigt bra förslag från den man pratar med.

För att bygga en förtroendefull allians så ska man ställa frågan, hur kan jag hjälpa dig? Det är en kraftfull fråga och mycket välkommen i en ledares ordförråd.

Den sista frågan som man ska ställa är om hur du kan hjälpa mig. Den är inte så enkel att ställa för du visar på sårbarhet och vekhet i någon mening. Men ställer man den frågan visar man att man själv vill utvecklas.

Läs artikeln här: Sex frågor för ett bra ledarskap

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum