×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så jobbar Region Värmland för att bli mer jämställt

2016-03-01

Region Värmland ville bli bättre på att kommunicera med jämställdhetsperspektiv och jämlikhetsperspektiv. Så gjorde de.

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen och det är många som jobbar hårt för att det ska bli ett jämställt samhälle. För drygt 1,5 år sedan tog Region Värmland fram handboken "Schyst". Det är en handbok som ska inspirera till en mer jämlik kommunikation.

– Vi behövde bli bättre på att kommunicera med jämställdhetsperspektiv och jämlikhetsperspektiv. Jag jobbar som genutvecklare och jag hade suttit med i ett projekt där vi tog fram ett magasin där redaktionsarbetet granskades från början till slut med genusglasögon. Erfarenheten från det arbete, med både ord och bild gjorde så att vi tog fram handboken "Schyst", berättar Marianne Nilsson.

Handboken är visuell, pedagogisk och en inspirationskälla för hur man kan tänka kring ord och bild, men även hur man kan beställa kommunikation.

Läs mer om jämställdhet här: Jämställdhet

– Vi tog fram den för att våra medlemmar, kommunerna och landstinget i Region Värmland, kan ha nytta av den i sin kommunikation, men den spred sig som en löpeld över hela Sverige. Vi har tryckt 20 000 exemplar och den beställs från delar av hela landet. Det är allt från försvarsmakten till privata företag så det är jätteroligt, säger Marianne och fortsätter:

– Vi har varit runt och föreläst kring vårt arbete och till det så tog vi även fram en broschyr med "Schysta övningar" som bygger på handboken och kommer med konkreta tips på hur man kan göra för att få en kommunikation som är mer jämlik.

Läs mer här: SCHYST! SKA FÅ OSS ATT KOMMUNICERA MER JÄMLIKT

Vision uppmärksammar årligen 8 mars, internationella kvinnodagen, bland annat genom att delta i kampanjen Lön hela dagen. Det arbete som kvinnor gör, eller som utförs i sektorer och branscher där de flesta är kvinnor, värderas lägre än det arbete som män gör. Det vill Vision förändra.

Läs mer om 8 mars här: 8 mars 2016

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum