×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Om situationen på HVB – ”det måste hända väldigt mycket”

2016-02-09

Situationen på HVB-hemmen är ohållbar. Därför träffade Vision Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, i ett möte om säkerhetssituationen på HVB och stödboende.

Vision har tagit fram ett PM som är en nulägesrapport om situationen på HVB-hem och stödboenden. Detta PM överlämnades under måndagen till Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, då ministern bland annat hade bjudit in Vision för att diskutera säkerhetssituationen på HVB och stödboende.

PM:et hittar ni här.

– PM:et är baserat på arbetsplatsbesök, en undersökning som vi gjorde i våras och en som vi gjorde i höstas och alla samtal som vi får in till Vision Direkt. Vi lyfter i det här PM:et att det finns en rad faktorer som påverkar situationen. Det handlar om att det är väldigt många barn som har kommit och det har gjort att det har blivit en överbeläggning på dessa boenden. Sedan är de underbemannade eftersom man inte har anställt tillräckligt med personal för att täcka upp behovet. Cheferna är även upptagna med att starta upp nya verksamheter så att de inte har tid med de befintliga verksamheterna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och fortsätter:

– Det finns många rapporter om brister i arbetsmiljön och hot- och våldsituationer. Vi lyfter ävet ett stopp mot ensamarbete. Det ska inte förekomma i dessa verksamheter på grund av säkerheten och barnperspektivet. Barnen ska kunna få den hjälp som de behöver och personalen ska alltid kunna hjälpas åt på arbetsplatsen. Sedan måste det vara tillräcklig bemanning i verksamheten så att man inte överutnyttjar jour och beredskap, utan det ska vara riktig bemanning på plats. Det är lite av det som vi lyfte med Åsa Regnér, säger Veronica Magnusson.

Läs mer här: Arbetsvillkor på HVB

Hur mottogs det som ni pratade om?

– Det mottogs bra av de som var där och alla höll med om det som vi beskrev. Det som sticker ut är att samtliga fackliga organisationer tycker att ensamarbete bör upphöra medan SKL tycker att det ska vara flexibelt. Annars är det konstruktiva diskussioner och det är många som engagerar sig i situationen. Regeringen fattar hela tiden nya beslut kring det här området men samtidigt är behovet så enormt då man inte hinner bemöta det stora behov som finns.

Vad händer nu?

– Vi kommer att följa upp det här och vi har initierat vårt stöd till de här arbetsplatserna och vi bevakar hela tiden situationen för att kunna vara med och påverka när det behövs. Vi har lokala dialoger med arbetsgivare och fortsätter att driva våra förslag gentemot regeringen och SKL.

Är du nöjd med mötet?

– Ja, det var konstruktivt och det är väldigt bra att det är en kontinuerlig dialog mellan fack, regeringen och arbetsgivare, men om man lyssnar på vad Visions medlemmar säger från arbetsplatserna så är jag absolut inte lugn. Det måste hända väldigt mycket för att deras arbetssituation ska bli bättre, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1453 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum