×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Offentlig sektor – Här finns jobben

2016-02-24

Det behöver rekryteras över en halv miljon människor till välfärdssektorn fram till 2023. Det skriver Dagens Nyheter i en artikel om offentlig sektor. 

De närmaste sju åren kommer behovet av ny arbetskraft att vara störst inom den offentliga sektorn enligt en rapport från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). En förklaring till det är att drygt en tredjedel av de anställda inom sektorn går i pension kring 2022, skriver Dagens Nyheter.

SKL har tagit fram nio olika strategier för att kunna möta den stora efterfrågan på arbetskraft. Man vill bland annat låta deltidsanställda få möjlighet att gå upp i tjänst och få fler människoar att jobba till att de är 65 år gamla.

I rapporten framgår det att en anställd inom offentlig sektor arbetar i dag 90 procent i genomsnitt och skulle man öka arbetstiden för de grupper där arbetstiden är kortast, inom vården och i jobb knutna till kultur, turism och fritid, skulle behovet av arbetskraft minska. Ökar man till ett snitt på 95 procent skulle behovet att minska med 62 000 personer fram till 2022, skriver tidningen.

Det här ska dock ses som ett räkneexempel som är gjord utifrån dagens förutsättningar. Det är svårt att sia om hur det kommer att se ut 2023.

– Vi kommer inte att arbeta som vi gör i dag, därför måste man ta prognoserna med en nypa salt. Bland annat hälso- och sjukvården kommer jobba på helt andra sätt. Den här rapporten handlar om demografi. Det finns många andra faktorer vi inte tagit med i beräkningen, säger Caroline Olsson på avdelningen för arbetsgivarepolitik hos SKL, till Dagens Nyheter.

Yrkesgrupperna med störst personalbehov:

148 000 nya till förskola och skola

144 000 nya till vård och omsorg inom kommun

71 000 nya till administration (handläggare/utredare m.fl.)

42 000 nya till service

14 000 nya till samhällsbyggnad och teknik

Totalt behövs 529 000 nya kollegor de närmaste sju åren.

Källa: SKL

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum