Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt verksamhetssystem – Anställda fick vara med och påverka

2016-02-03

Har du inflytande över din digitala arbetsmiljö? Under snart ett år har nu Vision arbetat med att få fram ett nytt verksamhetssystem som ska se till att Vision blir ännu mer effektiva. De anställda i Vision har fått vara med på hela resan för att kunna påverka systemet, som de sedan ska arbeta med. Danny Mattsson Nyberg, assisterande projektledare, berättar här mer om Carma.

Carma är det nya verksamhetssystemet för Vision som kommer att innefatta ett antal olika moduler, där medlemshantering, kurshantering, ärendehantering och mycket annat finns. Arbetet med att ta fram det nya systemet har pågått under snart ett år och i maj är det dags för lansering. Under hela tiden har Visions anställda fått vara med och påverkat det system som de själva ska arbeta i.

– Det är Visions anställda som kommer att använda detta system. Det system vi har i dag är helt egenbyggt och då är man mer personberoende av konsulter och allt som utvecklas måste vi själva bygga och kravställa. Nu går vi in i ett stort system från en av världens största leverantörer som kommer med egna uppdateringar och förbättras hela tiden. Det här kommer att hjälpa Vision då vi bättre kan hänga med i utvecklingen genom nya versioner av systemet, säger Danny

Hur har Visions anställda fått vara med och påverkat i detta arbete med ett nytt system?

– Vi vände lite på det, i stället för att låta utvecklarna lära sig verksamheten så är det verksamheten som går mot utvecklarna lite mer. Vi har utsett modulansvariga på alla stora områden som i sin tur har olika referensgrupper och användare bakom sig. På det sättet så har vi fått att det är verksamheten som är med och kravställer och testar systemet, i stället för att det är bara IT eller utvecklare som är med. Verksamhetspersonalen är med som modulansvariga och de har lärt sig att skriva testfall, skriva krav och testa av krav, berättar Danny.

Har det varit ett bra arbetssätt?

– Det tror jag! De har lärt sig väldigt mycket men det har varit en utmanande resa för de som har varit involverade.

Vid lanseringen i maj, finns allt som Visions anställda behöver?

– Allt det väsentliga kommer att vara där men verksamheten utvecklas hela tiden och det kommer även systemet att behöva göra. Det finns mer vi kommer att vilja göra i framtiden, säger Danny.

Vilka är det som kommer att använda det här systemet?

– Medlemsenheten, de som hanterar ärenden ute på center och funktioner internt, men jag tror runt 80 procent av de anställda kommer att använda sig av det här systemet. Förtroendevalda kommer också att kunna använda sig av systemet men då i en förenklad version som är anpassad för förtroendevalda.

Hur märker medlemmarna att Vision har bytt system?

– På sikt hoppas att vi kan ge dem bättre service genom exempelvis utskick som är mer riktade för deras områden. Vi hoppas även att kunna utveckla "Mina sidor" på vision.se så att de innehåller ännu mer information.

Vad har du själv för förväntningar på Carma?

– Jag har stora förväntningar. Det första är att vi ska komma i mål och att det här blir ett bra stöd för Vision, avslutar Danny.

Vision kommer även att vara på plats under Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa den 3-4 februari. Där kommer Vision prata om inflytande över den digitala arbetsmiljön men även om it-strul för chefer. Passa på att diskutera detta med Vision vid montern under mässan.

Läs mer här: 170 kommuner deltar på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa på Kistamässan

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

168 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar