×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medicinska sekreterare avlastar läkare

2016-02-16

På ortopeden på sjukhuset i Västerås har man infört att de medicinska sekreterarna ska gå med läkarna på ronden. Resultatet har blivit att läkare och sjuksköterskor får mer tid till annat och slipper en del byråkrati, skriver P4 Västmanland.

Sedan oktober 2015 har medicinska sekreterare gått med läkarna på ronden på ortopeden på sjukhuset i Västerås. Man arbetar som ett team med bland annat läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Det är en av flera förändringar som kliniken har gjort för att öka tillgängligheten och det har även medfört att man gått från 16 till 33 planerade operationer i veckan sedan mars 2014, rapporterar P4 Västmanland.

– Jag sitter och skriver i läkarens namn i realtid, rondanteckning. Så när ronden är slut så finns det en rondanteckning i journalen. Sjuksköterskor och undersköterskor kan se vad som är planerat för patienten, säger Sara Aldén, medicinsk sekreterare på ortopedkliniken i Västerås till P4 Västmanland.

Hon berättar att tidigare skrev sjuksköterskan en rondanteckning och fick lägga ner mycket tid på det administrativa. Läkaren kunde även skriva sin anteckning i mån av tid och det kunde bli sent på dagen.

Sara Aldén är positiv till det nya arbetssättet.

– Ja, framförallt att vi avlastar sjuksköterskan med det administrativa som vi kan göra som sekreterare. Så att hon får mer tid till patienter. Då behöver hon inte dokumentera i samma utsträckning, säger hon till P4 Västmanland och fortsätter:

– I det här teamet nu så är det tio patienter som sjuksköterskan har hand om och kan ägna sig åt som hon ska, säger Sara Aldén.

Nyligen har man beslutat att det här ska prövas av flera team på kliniken.

– Det är spännande att vara med i arbetet. Man kommer närmare vårdpersonalen. Förut så satt jag och skrev anteckningarna och gjorde inte så mycket mer uppe på avdelningen. Nu har man fått kontakt med sjuksköterskan och läkaren och man känner sig mer delaktig, säger Sara Aldén. 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb