×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Koll på soc – ny sajt för unga

2016-02-25

En ny webbplats där barn och unga kan få svar på sina frågor om vad socialtjänsten är och kan hjälpta till med lanserades den 16 februari. Bakom satsningen står Barnombudsmannen och Socialstyrelsen.

Det är många barn och unga som inte känner till vad socialtjänsten är och gör och vad de kan göra för att hjälpa och stötta. Därför gav regeringen Barnombudsmannen och Socialstyrelsen i uppdrag att göra socialtjänsten mer känd och tillgänglig för barn. Nu är uppdraget slutfört och en ny webbplats med namnet "Koll på soc" har lanserats.

– Informationen finns tillgänglig dygnet runt så du kan själv välja när du vill ta del av den. Det är på barns och ungas villkor, säger Barnombudsman Fredrik Malmberg, i ett pressmeddelande.

Barnombudsmannen hoppas att webbplatsen ska bidra till att barn får bättre kunskap om vilket stöd de kan få och att barnen känner sig mer förberedda på vad som kan hända om de tar kontakt med socialtjänsten.

Webbplatsen innehåller svar på massa frågor men även kortfilmer med intervjuer med socialsekreterare, poliser, fältarbetare och andra. Det finns dessutom en sökfunktion som vägleder barn som vill ha kontakt med socialtjänsten. I dagsläget finns det kontaktuppgifter till socialtjänsten i 140 av landets 290 kommuner.

Kommuner kan även hämta materialet till sina egna webbplatser.

Här hittar ni sidan: Koll på soc

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum