×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Jämför löneläget mellan kvinnligt och manligt dominerade yrkesgrupper”

2016-02-23

I Göteborg har man lyckats att få politikerna att formulera i kommunfullmäktiges budget att osakliga löneskillnader mellan könen ska upphöra, genom att yrken som är lika värderade i svårighetsgrad i arbetsvärdering ska jämföras. Marcus Gustavsson, ordförande i Vision Göteborg, berättar mer.

Regeringen har nu bestämt sig för att lägga fram förslaget om att återinföra årliga lönekartläggningar. Vision välkomnar regeringens besked och i Göteborg har man lyckats få politikerna att formulera i kommunfullmäktiges budget att osakliga löneskillnader ska upphöra.

– Det har funnits ett motstånd i Göteborgs Stad mot att jämföra löneläget för yrkesgrupper över förvaltningsgränserna. Vi vill till exempel se jämförelser mellan yrkesgrupper i de kvinnodominerade stadsdelsförvaltningarna och de mansdominerade fackförvaltningarna. Efter opinionsbildning och mycket kontakt och diskussioner med våra politiker så har de insett att det är nödvändigt att jämföra kvinno- och mansdominerade yrkesgrupper om man menar allvar med att osakliga löneskillnader ska upphöra, berättar Marcus Gustavsson, ordförande Vision Göteborg.

Läs mer: Vision: "Årliga lönekartläggningar måste kompletteras med skärpta krav"

När beslutades detta?

– Detta beslutades i Kommunfullmäktige i juni 2015 i samband med att de röd-grön-rosas budget antogs. I budgeten ingår också en särskild lönesatsning på behandlingsassistenter eftersom Vision uppmärksammade att den yrkesgruppen ligger lägre eller i linje med manligt dominerade yrkesgrupper där arbetsgivaren inte kräver akademisk examen.

Vad betyder det?

– Det betyder att yrkesgrupper som är lika värderade i svårighetsgrad ska jämföras. Ett exempel är socialsekreterare och ingenjörer. Arbetsgivarens argument för att ingenjörerna ligger högre i löneläge har tidigare varit att det är konkurrens med andra arbetsgivare om arbetskraften och det är svårt att få tag på erfarna ingenjörer. Det argumentet håller inte eftersom det ser likadant ut när det gäller socialsekreterare. Men av någon anledning så hittar man alltid argument för att cementera löneskillnaderna mellan kvinnor och män, säger Marcus Gustavsson.

Läs även: Tid för årliga lönekartläggningar

Det här är ett jättebra exempel och om du ska uppmana andra kommuner att göra något liknande vad skulle du säga då?

– Jämför löneläget mellan kvinnligt och manligt dominerade yrkesgrupper i kommunen för att uppmärksamma skillnaderna. Ta kontakt med politikerna och lämna konkreta förslag på vilka beslut som borde fattas för att uppnå jämställda löner i kommunen. Om nu politikerna vill ha jämställda löner så får de faktiskt ta ansvar och fatta de nödvändiga besluten. Det är ju inte vad vi säger utan vad vi gör som ger resultat, avslutar Marcus Gustavsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum