×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Han lämnar förbundsstyrelsen

2016-02-22

Efter åtta år i Visions styrelse, tre olika ordförande, namnbyte och mycket annat lämnar Sven-Erik Trulsson sin plats som ledamot i Visions styrelse efter förbundsmötet i höst.

Han ville egentligen inte vara ledamot i Visions styrelse men efter att han funderat en stund tog han chansen. Det har inte Sven-Erik Trulsson ångrat men nu efter åtta år ställer han inte upp på omval.

– Nej, jag ska ju snart gå i pension och hoppas också på att vi hittar någon som vill ta över ordförandeskapet i den lokala. Jag känner mig ganska nöjd nu, säger Sven-Erik Trulsson.

Hur kom det sig att du ville vara ledamot i Visions styrelse?

– Jag ville nog egentligen inte det. Det kom som en liten chock. Jag blev uppringd av valutskottet och fick frågan mig om jag var intresserad. Jag hade inte haft en tanke på att göra en facklig karriär men efter att jag funderat lite så blev jag intresserad. Så jag tackade ja och sedan blev jag invald.

Läs även: Nu ska de hitta en ny förbundsstyrelse

Hur var det då att komma in i styrelsearbetet?

– Jag tyckte att var lite tungt att komma in det hela och komma i gång. Det tog lite mer tid än vad jag hade räknat med. Det var faktiskt en rejäl startsträcka det men nu känns det fantastiskt bra. Det har varit en otrolig upplevelse och man utvecklas hela tiden. Nu när jag tittar tillbaka så är det bara fördelar som jag kan se. Det är få förunnat att få avsluta sina yrkesliv med åtta år i förbundsstyrelsen, säger Sven-Erik Trulsson.

Hur har de här åtta åren varit?

– Vi har jobbat hårt med förändring i förbundet. Namnbyte, byte av ordförande, jubileumsfirande, vi har växt i medlemsantal varje år efter 2011 och i dag strömmar det in medlemmar som man inte vågade drömma om på den tiden när jag började. Jag har fått jobba med tre olika ordförande som har varit jätteduktiga och en styrelse som vill jobba för förändringar och förbättringar. Det är ju när man är i styrelsen som man kan påverka i högre grad och det har varit jätteroligt. Visst det har varit några träliga möten och allting är inte lika roligt. Det är mycket resande och det är lite slitsamt men det har varit roligt, berättar Sven-Erik Trulsson.

Är du nöjd med vad du har åstadkommit?

– Nöjd blir man aldrig. Jag har säkert kunnat bidra mer.

Vad skulle du vilja säga till de där ute som funderar på att bli ledamot i Visions förbundsstyrelse?

– Den som får chansen till det här uppdraget ska vara medveten om att det är en av de finaste chanserna man får, så ta den och ge järnet, avslutar Sven-Erik Trulsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum