×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Diakoner pressade när fler söker hjälp i kyrkan

2016-02-10

Diakonerna i Svenska kyrkan har fått en ökad arbetsbelastning de senaste två åren, enligt en undersökning som Vision har gjort. En viktig förklaring är att kyrkan får ta allt större ansvar när socialtjänstens resurser inte räcker till.

Åtta av tio diakoner berättar att de har fått en ökad arbetsbelastning de senaste två åren. Drygt 100 diakoner deltog i en undersökning som Vision har gjort och mer än hälften berättade att de har fått en ökad arbetsbelastning och att den beror på bristerna inom socialtjänsten.

– Trycket har som bekant ökat på hela den sociala sektorn de senaste åren. Undersökningen visar att det har lett till att också våra medlemmar i Svenska kyrkan har fått en allt tuffare arbetssituation, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Det handlar bland annat om människor i ekonomisk nöd och asylsökande som letar sig till kyrkan när socialtjänsten inte hinner med sitt uppdrag.

– Visions medlemmar som är diakoner gör varje dag otroligt viktiga samhällsinsatser. För att de ska fortsätta orka göra det, behöver de rimliga arbetsvillkor med rimlig arbetsbelastning. Arbetsgivarna i Svenska kyrkan måste nu ta diakonernas arbetssituation på allvar och bland annat se över om det finns tillräckligt med personal i förhållande till arbetsmängden, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Det handlar också om att socialtjänsten måste förstärkas. Situationen där är ohållbar. Förutom fler medarbetare behövs bland annat en tydligare ansvarsfördelning och samordning för det sociala arbetet, säger Veronica Magnusson.

Det här skrev Vision om i december och nu på torsdag ska Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision besöka Immanuelskyrkan i Stockholm för att träffa diakoner och höra lite om deras verklighet och utmaningar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1261 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum