×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Chefsseminarium om organisatorisk och social arbetsmiljö

2016-02-25

I förra veckan träffades drygt 60 chefer i Norrköping för att diskutera den nya föreskriften som handlar om stress, konflikter, mobbning och arbetstidens förläggning. Den träder i kraft den 31 mars och cheferna fick med sig redskap för att kunna hantera de nya riktlinjerna.

Den nya föreskiften om organisatorisk och social arbetsmiljö börjar gälla den 31 mars i år. I den regleras krav i arbetet, ohälsosam arbetsbelastning, organisatorisk arbetsmiljö, resurser för arbetet och kränkande särbehandling. Föreskriften ställer tydliga krav på vad du som chef ska ha för kunskaper och i förra veckan träffades drygt 60 chefer i Norrköping för att prata om den nya föreskriften.

– Vi gick igenom punkt för punkt. Vi pratade även om friska arbetsplatser och vad som kännetecknar dem. Vi pratade även om de problem och lösningar på problemen som finns i föreskriften. Vi pratade även om att man nu fokuserar mer på gruppen och arbetsplatsen och inte individen i den nya föreskriften, berättar Mary Torsson, arbetsmiljöansvarig regionombudsman på Visions center i Linköping.

Läs även: Ny arbetsmiljöföreskrift – viktig för dig som chef

Hade cheferna bra koll på föreskriften?

– Alla som var med på seminariet fick en grön och en röd lapp som de kunde hålla upp när jag frågade om de hade läst den. Då kunde man se att det var väldigt få av cheferna som hade läst den. Det var även få vars arbetsgivare hade planerade utbildningar kring den nya föreskriften och när det är bara är drygt en månad kvar tills den träder i kraft så tycker jag att det är lite dåligt att arbetsgivarna inte hunnit längre. Arbetsgivaren är ännu inte med på tåget, säger Mary.

Vad kan Vision göra för att cheferna ska få koll på föreskriften?

– Vi ska se till att de efterfrågar utbildningar i ämnet som finns och att de ska få den informationen de behöver. Chefer har ofta inte de rätta förutsättningar i dag och de måste få det bättre för att man ska få bukt på de arbetsmiljöproblem som finns. Man säger ofta att det inte finns pengar men för att arbetsmiljöproblemen ska minska så måste man satsa. Föreskriften bygger på forskning och det finns studier som visar att om man har arbetsmiljöproblem så minskar produktiviteten med 38 procent på arbetsplatsen. En satsning gör att man tjänar pengar i slutändan, säger Mary.

Såg cheferna några problem med föreskriften?

– De var ganska tydliga med att det här kommer inte var i full gång den 31 mars och man inte kommer att kunna leva upp till det här. Det finns inga pengar att lösa de problem som finns i dag och man vet inte vart man ska börja för att lösa problemen. Men de var positiva till föreskriften. Den ställer krav på arbetsgivaren och de måste se till att cheferna har rätt förutsättningar att göra sitt jobb. Annars får de i värsta fall säga att man inte kan följa lagen.

Läs även: Ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö – ett efterlängtat stöd för bättre hälsa.

Vad tycker du själv om föreskriften?

– Jag tycker att den är bra och tydlig. Så tydlig som den kan vara eftersom det är mjuka värden som den behandlar. De är svåra att mäta. Arbetsmiljöverket har sagt att den är gjord för att det ska vara lätt att göra rätt och jag tycker att de har jobbat bra med den, avslutar Mary.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum