×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Cheferna har varit rädda för honom”

2016-02-19

En verksamhetschef inom Kristianstads kommun har skickats hem efter att medarbetare vittnat om kränkningar och rädsla inför att prata med chefen. Nu har en handlingsplan tagits fram tillsammans med Vision för att de drygt 18 av 25 chefer ska känna sig trygga på jobbet igen.

Det är drygt 17-18 enhetschefer på en förvaltning i Kristianstads kommun som har vänt sig till Vision med kritik mot verksamhetschefen på förvaltningen. Cheferna beskriver en arbetsmiljö som är full av kränkningar och att cheferna är rädda för verksamhetschefen.

– Enhetscheferna har upplevt sig kränkta och arbetsmiljön har inte varit bra. Verksamhetschefen säger saker som inte är okej och kallar sina medarbetare för inkompetenta och tröga i huvudet. Chefen har ett dåligt bemötande, en stark personlighet och kan sätta sig på folk. Enhetscheferna har varit rädda för honom men inte vågat säga något, berättar Carina Sickeldal, avdelningsordförande i Kristianstad.

Carina Sickeldal berättar att Vision fick en indikation på att något var fel på den här arbetsplatsen för ungefär 1,5-2 år sedan.

– Ja, och sedan hade enhetscheferna pratat ihop sig och märkte att det var 17-18 chefer som hade blivit utsatta på arbetsplatsen. När de var så många tog de kontakt med oss och ville ha ett möte.

Vision togtag i ärendet efter att enhetscheferna inte blev nöjda med det svar förvaltningsledningen gav.

– De togs inte på allvar så vi lämnade in en 6 6:a och nu har arbetsgivaren tagit det här på allvar. De skickade hem verksamhetschefen med lön och vi har tillsammans upprättat en handlingsplan för att få bukt med problemen. Verksamhetschefen ska gå i pension vid nyår men jag tror inte att han kommer tillbaka till den här förvaltningen. Det är flera chefer som redan har slutat och jag tror att om han skulle komma tillbaka så går de här cheferna hem och sjukskriver sig.

Vad händer nu?

– Arbetsgivaren ska tillsammans med två enhetschefer inventera hur många som behöver stödsamtal. Det är första prioritering. Efter det så kommer man med en rekommendation på hur man ska jobba vidare för att det ska bli en bra psykosocial arbetsmiljö på arbetsplatsen. Man kommer även att ta hjälp av arbetsmiljöenheten, avslutar Carina Sickeldal.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum