×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalskravet: Jämställda villkor i kommunala fastighetsbolag

2016-02-04

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och ob-ersättning för medarbetare som arbetar utanför servicetid. Det är några av de avtalskrav för medarbetare inom kommunala fastighetsbolag som Vision i dag överlämnar till arbetsgivarorganisationen Fastigo.

I dag torsdag lämnade Vision över avtalskraven för medarbetare inom kommunala fastighetsbolag till arbetsgivarorganisationen Fastigo.

– Vision vill se reallöneökningar som kan bidra till att minska löneskillnaderna mellan olika sektorer och branscher på arbetsmarknaden. Vi vill också att arbetsgivarna gör årliga lönekartläggningar där även andra villkor som arbetstid och kompetensutveckling synliggörs. Det är viktigt för att nå jämställda villkor, säger Carola Löfstrand, förhandlande ombudsman i Vision.

Vision vill att löneprocessen måste bli tydligare och det är ett viktigt krav i yrkandet. Enligt en medlemsundersökning bland medarbetare i kommunala fastighetsbolag anser en majoritet av medarbetarna att löneprocessen fungerar dåligt. Många känner att de inte kan påverka sin lön genom sina arbetsinsatser och förstår inte varför de har den lön de har.

– Kopplingen mellan prestation och lön måste bli tydligare. Varje medarbetare ska kunna påverka sin lön genom tre samtal varje år. Vi vill också förbättra chefers mandat att sätta lön, liksom höja kompetensen kring löneprocess och samtalsmetodik, säger Carola Löfstrand.

Övriga avtalskrav:

• Arbetstid: Tekniken har gett nya möjligheter att jobba på distans. Det krävs en större tydlighet kring jobb och ledighet.

• Semester: Enligt kollektivavtalet har medarbetare möjlighet att växla semesterdagstillägget mot fler lediga hela dagar. Vision vill göra det mer flexibelt att byta mot ledig tid.

• Hälsa: Vision vill se en personlig hälsopeng från arbetsgivaren som kan användas vid individuella behov för hälsokontroll eller andra medicinskt förebyggande åtgärder. Medabetare ska ha rätt till friskvård på arbetstid och möjlighet att besöka företagshälsovård när man själv vill, utan att motivera varför till sin närmaste chef.

• Anställning: Medarbetare som vill prova en annan tjänst ska beviljas tjänstledigt en period för att göra det.

• Pension: Vision vill att arbetsgivarens avsättning till pensionen ska öka. Medarbetare ska också ha rätt att gå ner i arbetstid i slutet av arbetslivet.

Läs mer här: Avtal 2016: Fastigo

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1452 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum