×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalsgruppen för SKL och Pacta träffades för första gången

2016-02-12

Nu har avtalsgruppen för SKL och Pacta inlett arbetet inför avtalsrörelsen 2017. 

Här i veckan träffades avtalsgruppen för SKL och Pacta för första gången för att prata om avtalsrörelsen 2017. De började med att gå igenom bakgrunden till varför man börjar redan nu, vad som gäller och vad Vision står för i den här avtalsrörelsen. Det var även en chans för alla inom avtalsgruppen att lära känna varandra eftersom det är några helt nya i den här gruppen.

För Marie Sandström, från Umeå, är det här den första avtalsgruppen som hon ingår i och hon tycker att det ska bli ett spännande uppdrag.

– I vanliga fall börjar vi att arbeta med förändringarna av villkoren i höst men nu börjar vi redan nu eftersom andra fackförbunds avtal löper ut under 2016 och detta påverkar Visions medlemmar. Det här är min första avtalsgrupp så det var bra att vi gick igenom bakgrunden och att jag fick träffa alla som är med i gruppen. Det här ska bli superspännande, säger Marie.

Läs mer: Nu börjar arbetet med nytt avtal inom SKL och Pacta – Visions förhandlingschef förklarar mer

Vilka är dina hjärtefrågor i den här avtalsrörelsen?

– För det första är det samma som tidigare har kommit fram, jour och beredskap. Det har legat långt ifrån våra verksamheter tidigare men nu är det högaktuellet. Jag tycker även att cheferna ska ha rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete och självklart ska vi skapa ett minst lika bra eller bättre avtal den här gången, säger Marie.

Marie Sandström

Vad har du för förhoppningar inför avtalsrörelsen?

– Jag vill förbättra löneprocessen och min förhoppning är att den blir bättre. Vi ska få lön utifrån vår prestation och samtalet med lönesättande chef ska vara givande. Där tycker jag att det brister i dag och det ser vi även i undersökningar som vi har gjort lokalt. Lönen är det viktigaste för medlemmarna.

Vad känner du att du kan bidra med i avtalsgruppen?

– Jag är ju ny så jag tycker att jag kommer in med nya ögon på olika frågor. Sedan hoppas jag att min kunskap från att vara avdelningsordförande kan göra så att jag bidrar med mycket, säger Marie.

Vad tycker du om avtalsgruppen?

– Det är en bra blandning av nya och erfarna i gruppen och det gör att man får en bra kunskapsbredd och en dynamik i gruppen. Det här är ett ansvarsfullt uppdrag och alla som sitter här har blivit nominerade till detta. Därför man ska se det här som att man har blivit utvald till ett väldigt viktigt uppdrag, avslutar Marie.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1451 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum