×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Martin Lavin. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

    Martin Lavin. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

Nominerad för hans arbete i Skarpnäcks sociala insatsgrupper med livsstilskriminella

2016-12-28

Martin Lavin är projektledare i Skarpnäcks stadsdel och en av de nominerade till Årets Nytänkare. ”Använder nya metoder för att ge unga en ny start i livet, och har fått stort genomslag när det gäller att motivera unga vuxna till att förändra sina liv". Martin Lavin var en av de nominerade till Årets Tänkare på Framtidsgalan.

– Det känns bra när vi uppskattas för vårt arbete och vi får en bekräftelse för det vi brinner för, säger Martin.

Berätta, varför tror du att du var nominerad?

– Det var en trevlig kollega som nominerade mig och när han började här så såg han ganska omgående att vi jobbade på ett lite annorlunda sätt, när det gäller socialt arbete. Vi arbetar väldigt praktiskt och bland annat möter klienterna där de vill mötas. Vi jobbar mycket på att hitta deras motivation och utgår från det, inte vad vi vill att de ska göra, säger Martin och fortsätter:

– Det blir väldigt mycket motiverande samtal och fysiska aktiviteter. Från min och andras bakgrund så har vi skapat ett bra tillvägagångssätt för hur vi ska jobba med den här målgruppen. Det är en målgrupp som samhället redan har förlorat och vi jobbar med att bryta destruktiva beteenden och få dem att fungera i samhället igen.

Martin kommer från en bakgrund inom idrottsrörelsen och professionellt kampsportutövande. Den erfarenheten har han kombinerat med sin utbildning inom ekonomi med inriktning managment för att nå ut till dessa unga vuxna som han dagligen jobbar med i Skarpnäcks stadsdel.

Läs mer om Framtidsgalan här.

– Mitt och mina kollegors liv har genomsyrats av idrott och vi har testat det på våra klienter och märker att det har fungerat bra. En vanlig dag kan vara att vi väcker klienterna på morgonen och ser till att de infinner sig till jobbet, studier, träningen, läkaren, advokaten, behandling, rätten, polisen eller får hjälp med sitt missbruk. Sedan när det finns tid mellan detta så samtalar vi om motivation, tränar och pratar om hur viktigt det är att få struktur i livet. Det kan vara att komma tid om dagarna, lära sig ta instruktioner, förvalta information som man får och mycket annat som gör att klienterna börjar fungera i samhället igen.

Martin menar att hans arbete blir väldigt resultatfokuserat.

– Ja, vi vill ju kunna mäta resultatet av vårt arbete med målgruppen, aktörerna runt omkring samt kunna utvärdera vår egen insats. Vi har nu tagit fram olika instrument och nyckeltal för att tydligt se var vi har varit, var vi är och var vi är på väg.

Berätta lite mer om hur du jobbar ute på fältet med klienterna.

– Vi tar oss ut och träffar klienterna där de trivs att vara. Det är väldigt viktigt för att kunna aktivera denna målgrupp, se till att de får rutiner och se till att de kommer tillbaka i samhället. Jag och mina kollegor är van att röra oss i dessa områden och miljöer eftersom vi gjort det en stor del av våra liv. När vi fick chans att rekrytera till enheten så ville vi få in folk som också var vana att röra sig i dessa miljöer. I Skarpnäcks stadsdel inom ramen för sociala insatsgrupper har det varit högt i tak och vi har fått utrymme att komma med kreativa förslag för att hjälpa dessa människor eftersom det inte finns något att förlora, hade det tidigare arbetet kring denna målgrupp varit lyckat hade inte dagens klienter existerat inte heller vårt arbete, säger Martin och fortsätter:

– Sedan handlar mycket av vårt arbete på att locka fram motivationen hos dem. Vi måste få dem att se att de kan förändra sitt liv och avbryta den destruktiva livstilen som de har. Vi tar fram en positiv förebild för dem som bland annat lyfter vilka fördelar som finns i att vara en människa i samhället och inte utanför, säger Martin.

Martin berättar att varje klient kostar samhället mellan 12-23 miljoner kronor om inte den destruktiva livsstilen bryts.

– De kostar enorma summor pengar för samhället men vi har lyckats att få flera av klienterna att återigen fungera i samhället, så vårt jobb har verkligen gett resultat både för individen, oss själva, samhället och rent ekonomiskt. Grovt räknat har vi sparat in mellan 40-70 miljoner kronor till Svenska samhället i allmänhet och Skarpnäcks stadsdel i synnerhet.

Du jobbar inom offentlig sektor och var nominerad till Framtidsgalan där offentlig sektors stjärnskott hyllas, hur är det att jobba inom offentlig sektor?

– Jag tycker vi har skapat en rolig och stimulerande arbetsplats och jag tror att alla kan göra det. Det är alla sorters människor inom de myndigheter vi kommer i kontakt med detsamma gäller även den målgrupp vi jobbar med. Som när det gäller alla människor och yrken så finns det bra respektive mindre bra sidor. En fördel med vår arbetsplats är att den främjar nytänkande och innovation, vilket ökar känslan av delaktighet och möjligheten att påverka verksamheten positivt, nackdelen är att i vårt arbete får vi även stor insikt när motsatta förhållanden råder. Jag trivs väldigt bra många dagar och mindre bra andra dagar. Det är trots allt människor vi arbetar med, människor vars liv kan ta rätt dramatiska vändningar både till det positiva tillika negativa, avslutar Martin.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1041 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum