×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Ove Jansson.

    Ove Jansson.

Lön och arbetstid i fokus i avtalsrörelsen

2016-12-06

Just nu pågår avtalsrörelsen för fullt för 100 000 av Visions medlemmar inom kommun, landsting och deras bolag. Visions avtalsgrupp för avtalet med arbetsgivarorganisationerna SKL och Pacta träffades i förra veckan och då beslutade de att fokus kommer att ligga på lön, en bättre löneprocess och arbetstid.

Avtalsgruppen består av representanter från Visions sju regioner och alla områden är representerade. Ordförande för avtalsgruppen är Ove Jansson som också tillsammans med Michael Karlsson är representanter från Visions styrelse. Avtalsgruppen reflekterade kring de nyligen genomförda forumen ute i landet för avtalet inom SKL och Pacta. I och med en händelserik höst med flera avtalsnyheter, så var upplevelsen att forumen var mycket informativa och att de fokusområden inför avtalsrörelsen som avtalsgruppen diskuterat, lön och arbetstid, är väl förankrade bland de förtroendevalda på området.

Läs mer: Vad händer i avtalsrörelsen?

– Visions medlemmar vill ha ett mänskligare arbetsliv, ett arbetsliv där medlemmen får mer inflytande och en större flexibilitet kring bland annat arbetsbeläggning och arbetstid säger Ove Jansson, därför är det med stor sannolikhet att Visions yrkanden kommer att fokusera på just lön och arbetstid, säger Ove Jansson.

Vad kommer Vision att driva i dessa yrkanden?

– I själva löneprocessdelarna är det i grund och botten så att man ska veta varför man har den lön man har. Jag ska kunna få en motivering till min nuvarande lön, jag ska förstå varför jag får den löneökning som jag får och även få veta vad jag ska göra för att få en bättre löneutveckling. Kring lön handlar det även om utvecklingsarbeten med syfte om ökad lönespridning, kvalitetssäkra löneprocessen där centrala parters engagemang ska öka och ett extra fokus på stora arbetsgivare så som till exempel landstingen. Avtalsgruppen ser inga stora behov i att förändra i den centrala avtalstexten utan ser brister i tillämpningen av avtalet. När vi diskuterar om yrkanden kring arbetstid handlar det främst om ett minskat arbetstidsmått, höjningar av OB- tillägg och ökat inflytande över arbetstidens förläggning, säger Ove Jansson.

Visions avtalsgrupp har nu alltså börjat landa i vad Vision vill åstadkomma för förändringar för 100 000 av Visions medlemmar. Nuvarande avtal går ut den 31 mars 2017 och nästa steg är nu att ta fram ett formellt yrkande till SKL och Pacta som ska vara klart tills att Visions styrelse sammanträder nästa gång i december.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1045 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum