Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Ove Jansson.

    Ove Jansson.

Lön och arbetstid i fokus i avtalsrörelsen

2016-12-06

Just nu pågår avtalsrörelsen för fullt för 100 000 av Visions medlemmar inom kommun, landsting och deras bolag. Visions avtalsgrupp för avtalet med arbetsgivarorganisationerna SKL och Pacta träffades i förra veckan och då beslutade de att fokus kommer att ligga på lön, en bättre löneprocess och arbetstid.

Avtalsgruppen består av representanter från Visions sju regioner och alla områden är representerade. Ordförande för avtalsgruppen är Ove Jansson som också tillsammans med Michael Karlsson är representanter från Visions styrelse. Avtalsgruppen reflekterade kring de nyligen genomförda forumen ute i landet för avtalet inom SKL och Pacta. I och med en händelserik höst med flera avtalsnyheter, så var upplevelsen att forumen var mycket informativa och att de fokusområden inför avtalsrörelsen som avtalsgruppen diskuterat, lön och arbetstid, är väl förankrade bland de förtroendevalda på området.

Läs mer: Vad händer i avtalsrörelsen?

– Visions medlemmar vill ha ett mänskligare arbetsliv, ett arbetsliv där medlemmen får mer inflytande och en större flexibilitet kring bland annat arbetsbeläggning och arbetstid säger Ove Jansson, därför är det med stor sannolikhet att Visions yrkanden kommer att fokusera på just lön och arbetstid, säger Ove Jansson.

Vad kommer Vision att driva i dessa yrkanden?

– I själva löneprocessdelarna är det i grund och botten så att man ska veta varför man har den lön man har. Jag ska kunna få en motivering till min nuvarande lön, jag ska förstå varför jag får den löneökning som jag får och även få veta vad jag ska göra för att få en bättre löneutveckling. Kring lön handlar det även om utvecklingsarbeten med syfte om ökad lönespridning, kvalitetssäkra löneprocessen där centrala parters engagemang ska öka och ett extra fokus på stora arbetsgivare så som till exempel landstingen. Avtalsgruppen ser inga stora behov i att förändra i den centrala avtalstexten utan ser brister i tillämpningen av avtalet. När vi diskuterar om yrkanden kring arbetstid handlar det främst om ett minskat arbetstidsmått, höjningar av OB- tillägg och ökat inflytande över arbetstidens förläggning, säger Ove Jansson.

Visions avtalsgrupp har nu alltså börjat landa i vad Vision vill åstadkomma för förändringar för 100 000 av Visions medlemmar. Nuvarande avtal går ut den 31 mars 2017 och nästa steg är nu att ta fram ett formellt yrkande till SKL och Pacta som ska vara klart tills att Visions styrelse sammanträder nästa gång i december.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Avtalet ska vara gynnsamt för alla medlemmar

I oktober 2016 tecknade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Arbetsgivarförbundet Pacta tillsammans med fackförbunden Kommunal, Vision och Brandmännens Riksförbund (BRF) ett nytt avtal för räddningstjänst i beredskap, RiB 17. Många deltidsbrandmän är nu kritiska till delar av avtalet och här berättar Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef i Vision, mer om hur Vision tänkte när de skrev på avtalet.  för 6 dagar sedan

”Medarbetarna i välfärden ska ha ett hållbart arbetsliv”

Nu lämnas avtalskraven till SKL och Pacta. Vision och Akademikerförbundet SSR vill bland annat ge medlemmarna större inflytande kring arbetstiden och öka lönespridningen inom flera yrkesgrupper.  2016-12-21

Avtalsrörelsen, men vad betyder allt?

Nu startar avtalsrörelsen på riktigt för över 100 000 av Visions medlemmar inom Kommun, Landsting, Regioner och kommunala bolag. Den 21 december växlade Vision yrkanden med SKL och Pacta. I avtalsrörelsen förekommer det ord som kan vara svåra att förstå vad de betyder.  2016-12-21

Nytt avtal för deltidsbrandmän får kritik

Vision och Kommunal tecknade ett nytt avtal med SKL för deltidsbrandmännen i höstas. Nu har avtalet fått kritik och här berättar Kjell Svahn, ombudsman på Vision, hur Vision tänkte när de skrev på avtalet.  2016-12-16

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se