×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Webbutbildning ska utbilda vårdchefer

2016-08-15

Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att utveckla och tillgängliggöra ett digitalt pedagogiskt stöd för förändrings- och utvecklingsarbete med hjälp av e-hälsolösningar. ”Det här är positivt. Vi vet att det i dag saknas verktyg till utvecklings- och förändringsarbete”, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor i Vision.

Stödet ska främst rikta sig till första linjens chefer men det ska även inkludera andra beslutsfattare i hälso- och sjukvården, skriver regeringen.

– I grunden handlar satsningen med, den så kallade professionsmiljarden, att använda medarbetarnas kompetens rätt, för att uppnå bättre kvalitet och en mer effektiv hälso- och sjukvård. Tanken är också att det ska bidra till en mer attraktiv arbetsmiljö och därmed ge bättre förutsättningar att klara kompetensförsörjningen, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor i Vision.

I uppdraget ingår att:

− utifrån målgruppens perspektiv analysera hur utbildningen bör utformas för att säkerställa användbarhet och nytta.

− analysera hur uppdraget kopplar till andra pågående, eller tidigare avslutade projekt, kring förändrings- och utvecklingsarbete med hjälp av e-hälsa.

− prioritera ett antal tillämpningsområden inom vilka e-hälsolösningar ger särskilda möjligheter att stödja verksamheterna i förändrings- och utvecklingsarbete.

− utifrån analyserna ta fram en webbaserad utbildning som tillgängliggörs på en nationell webbplats.

− ta fram en plan för framtida förvaltning av utbildningen.

Läs mer: Uppdrag angående utbildning kring förändrings- och utvecklingsarbete med stöd av e-hälsa

– En grundförutsättning för att använda kompetens rätt är att verksamheterna styrs och leds på ett sätt som ger medarbetarna utrymme att vara delaktiga i utvecklingen. Den insikten säger sig både regeringen och SKL ha. Därför kommer också den här sortens utbildningssatsningar för att stärka ledarskapet och ge chefer kompetens till att arbeta mer utvecklingsinriktat, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– Det här är positivt. Vi vet att det i dag saknas verktyg till utvecklings- och förändringsarbete. Det får dock inte stanna vid frågan om utbildning. Satsningen måste också följas upp med en seriös genomlysning av chefernas organistoriska förutsättningar för ett hållbart och närvarande ledarskap. Det är grunden för mer engagemang och tillsammans med bra verktyg kan det bli riktigt bra, avslutar Jonas Karlsson.

Regeringen skriver även att utbildningen bör täcka väsentliga områden som till exempel nya sätt att arbeta med mobila lösningar för dokumentation och informationsåtkomst, juridik, strukturerad dokumentation rörande termer och begrepp, ledning och styrning med mera.

Nyheter

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 7 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb