×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Jonas Karlsson i Visions monter.

    Jonas Karlsson i Visions monter.

Vision på ”Kick-off” med kommuner, landsting och regioner

2016-08-16

På onsdagen drar Kommek i gång. Det är landets största och ledande mötesplats för alla som arbetar med ekonomi och styrning i kommuner, landsting och regioner. Vision är självklart på plats.

Kommek har pågått sedan 1985 och nu är det dags för igen.

– Det är en "kick-off" för landets kommuner, landsting och regioner. Där träffas ekonomer, chefer och politiker och diskuterar hur välfärden kan styras. Det är en otroligt viktig mötesplats, berättar Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor i Vision.

Varför är Vision där?

– Vi är där eftersom vi tror att vi kan bidra runt väldfärdens styrning. Vi vet vad våra medlemmar som jobbar i dessa verksamheter tycker och tänker och det är något vi vill tala om för landets politiker.

Vad kommer Vision att göra på plats?

– Vi har en färsk enkät som vi har skickat ut till Sveriges ekonomichefer och vi kommer att berätta om de svaren som vi har fått. Vi kommer även att berätta om de erbjudanden som finns i medlemskapet som vi har för chefer.

Vad säger ekonomicheferna i enkätsvaren?

– Två saker skulle jag säga är det viktigaste som vi kan utläsa i svaren. För det första så finns det en kontrolliver. Staten har ett enormt behov att kontrollera saker. Sedan finns det så mycket teknik i dag som möjliggör inhämtande av väldigt mycket statistik. Det gör att man hämtar in så mycket så man inte vet vad man ska göra av det. Vi måste ha ett annat förhållningssätt till hur man använder de här sakerna. Det här är problem som ekonomicheferna vittnar om men det här finns även i mycket forskning kring välfärden, säger Jonas Karlsson.

Är det här något nytt?

– Att ekonomicheferna bekräftar det här så tydligt är ett ganska så nytt fenomen men att vi har haft den här problematiken har man känt till i ungefär 10 år.

Vad ska man då göra för att få bukt på det här?

– Vi sätter väldigt mycket tilltro till civilministern och hans tillitsutredning. Vi hoppas att vi kan få till nya styrprinciper, avslutar Jonas Karlsson.

Passa alltså på att träffa Vision under dessa två dagar i Malmö.

Läs mer om Kommek här: Kommek

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.  2020-06-11

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb