Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision anlitar musikproducenter för att sätta tonen på medlemmars framtidsvisioner

2016-08-23

Under parollen "Sätt Tonen" uppmanade Vision sina medlemmar att dela med sig av sina tankar och idéer om hur de vill att framtidens arbetsliv ska se ut. Den Grammisprisade musikern och låtskrivaren Annika Norlin fick sedan i uppdrag att skriva en låt utifrån medlemmarnas beskrivningar. Tre av landets mest spännande producenter – Ana Diaz, Henrik Oja och Mark Ephraim – har i sin tur nu tagit sig an texten och melodin för att skapa tre olika versioner av låten. En av dem kommer att tonsätta en stor kommande kommunikationsinsats i höst – men vilken version det blir avgör medlemmarna.

Arbetslivet har varit en aldrig sinande inspirationskälla för musiker, som i kraftfulla kampsånger som "Solidarity Forever" eller Dolly Partons populära slagdänga "9-5". Men även Bruce Springsteen, The Clash, The Mountain Goats, Billy Bragg, Gang Starr, Chance the Rapper, Perssons Pack, John Lennon och Judy Collins har alla funnit skaparanda i arbetslivet och komponerat odödliga klassiker tack vare den inspirationen.

Vi vet hur arbetslivets melodier lät igår och vi nynnar på de som är aktuella i dag. Vision ställde frågan – hur skulle en låt om framtidens arbetsliv låta om deras medlemmar skrev den?

– Våra medlemmar har idéerna om hur deras och framtidens arbetsliv ska se ut och Vision ska se till att de blir verklighet. Vi vet att musik väcker känslor och engagerar, därför vill vi hitta ett "soundtrack" till dagens och framtidens arbetsliv. Precis som yrken och arbetsplatser behöver utvecklas behöver vi som fackförbund utveckla hur vi kommunicerar och påverkar. Den här gången blir det med musik! Säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Annika Norlin, även känd som Säkert! och Hello Saferide, har skrivit text och musik utifrån medlemmars inskickade beskrivningar av arbetsvardagen och framtidsvisioner.

Läs en intervju med Annika här: "Det känns som att det är dags för fackmusik igen"

Låten är färdig och nu har musikproducenterna tagit vid och skapat tre olika versioner. Dessa tre producenter är:

- Ana Diaz, artist och låtskrivare som bland annat samarbetat med One Direction, Britney Spears och Zara Larsson. Stockholmsbaserade artisten Alma sjunger på Diaz version.

- Henrik Oja, en av landets stora förnyare av indiepop och Annika Norlins husproducent, har även arbetat med akter som bland annat Syket, Sofia Jannok och Invasionen. Umeåbaserade artisten och låtskrivaren Hilda Heller sjunger på Ojas version.

- Mark Ephraim, sångare, låtskrivare och producent med rötterna i USA men har numera sitt musikaliska högkvarter i Stockholm, Han har bland annat jobbat med Sibille Attar och The New Pornographers. Music Director för välgörenhetsorganisationen Turning Tables som arbetar för att göra unga röster hörda. Vanja Lo, från Stockholmsbaserade rock/soul-bandet The Vanjas, sjunger på Ephraims version.

Från och med den 23 augusti kan alla medlemmar rösta på sin favoritversion. Det mest omtyckta bidraget utses den 29 september i samband med Visions förbundsmöte i Malmö och kommer under hösten att tonsätta en stor kampanj.

Här kan ni lyssna och rösta.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar