Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ensamarbete fortsätter på HVB-hem – Vision riktar skarp kritik

2016-08-10

Socialstyrelsen skärper säkerhetskraven på HVB-boendena i höst, men ensamarbete kommer att fortsätta på många boenden. Vision riktar skarp kritik mot att ensamarbetet får fortsätta.

I måndags dömdes en boende på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingar för att ha knivdödat en 22-årig anställd. Kvinnan arbetade ensam den natten hon attackerades och nu har gärningsmannen dömts för grov misshandel och vållande till annans död.

Socialstyrelsen fick i höstas i uppdrag från regeringen att se över kraven för HVB-hem, när bristen på dessa boenden var stor. Nu i höst ska de nya föreskrifterna träda i kraft och Socialstyrelsen skriver att varje HVB-hem ska ha säkerhetsrutiner för hot, våld och kränkningar.

Läs mer: Fokus på säkerhet i de nya HVB-föreskrifterna

I föreskrifterna finns inget krav på ökad bemanning. I stället så kan man läsa att den ska anpassas efter behov och det innebär att ensamarbete kan fortsätta.

– Jag tolkar det som sänkta ambitionskrav när det gäller bemanning, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, till svd.se.

Läs även: Visions lägeskoll på HVB

Hon menar att det är ett problem när föreskrifterna lämnar ett stort tolkningsutrymme som innebär att verksamheterna kan fortsätta med underbemanning.

– Bemanning med endast en person är inte förenligt med trygg och säker vård, säger Kristina Folkesson.

Läs även: Vision vill stoppa ensamarbete inom HVB

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har tagit fram statistik som visar att sedan januari 2015 har antal HVB-hem ökat från cirka 500 till 1 500. Det har orsakat överbeläggningar och underbemanning, berättar Kristina Folkesson till svd.se. Det har blivit lugnare på verksamheterna under våren 2016 men det beror på att det har skett en normalisering i många verksamheter, där ensamarbete och kaos har blivit normalt, menar Kristina Folkesson.

Läs hela artikeln här: Efter mordet: Ensamarbete fortsätter på HVB-hem

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar