Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ekonomichefer vill ha mer tillit

2016-08-17

Ekonomicheferna i kommuner, landsting och regioner menar att det behövs en större tillit från staten och lokala politiker när det gäller välfärdens styrning.

Genom att minska på detaljstyrningen och bättre ta tillvara på chefers och medarbetares kompetens ökar kreativiteten och kvaliteten i verksamheterna. Det framgår av Visions ekonomichefsenkät 2016 som presenterades i dag på Kommek.

Drygt sju av tio ekonomichefer upplever en ökad styrning de senaste fem åren i form av mätningar och krav på uppföljning. Åtta av tio upplever det i stor utsträckning förekommer statlig kontroll som belastar organisationen med onödig administration. Det finns mycket teknik i dag som möjliggör inhämtande av statistik, utan att vi för den skull har en klar idé om vad statistiken ska användas till.

– I stället menar ekonomicheferna att vi kan öka kreativiteten, effektiviten och kvaliteten i verksamheterna med en mer tillitsbaserad styrning. En sådan styrning tar tillvara chefernas och medarbetarna kreativitet och nytänkande och låter den utveckla verksamheten. Det handlar om att politiker behöver ha större tillit till välfärdens chefer och medarbetare att använda sin kompetens på bästa sätt och för att skapa mest nytta för medborgarna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

Läs mer: Vision på "Kick-off" med kommuner, landsting och regioner

– Enkäten visar att nästan alla ekonomichefer trivs med sitt jobb och nära hälften tror att de är kvar på sitt nuvarande jobb om tre år. Det är glädjande! Samtidigt uppger hälften av cheferna sig vara stressade minst någon gång i veckan och var femte praktiskt taget dagligen. Det är en oroande trend som våra arbetsgivare bör vara vaksamma på, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Ekonomichefernas kommentarer kring stressfaktorer visar att det finns en del förbättringsområden som snabbt skulle kunna förbättra situationen där det fungerar dåligt. Det handlar till exempel om att se över bemanningen. Arbetsbelastningen kan sänkas genom ett mer utvecklat administrativt stöd så att ekonomerna kan koncenterar sig på kärnfrågorna. Lägg därtill mindre politisk detaljstyrning och större tillit att låta proffsen vara de proffs de är, så skapar vi en ännu bättre arbetsmiljö, avslutar Veronica Magnusson.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar