Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Den svåraste jobbintervjufrågan – Så ska du svara

2016-08-17

Håller du på att söka nytt jobb eller funderar du på att hitta något nytt? Då är det bra om du är förberedd inför jobbintervjun. Det finns en fråga som många tycker är den svåraste att svara på. Så ska du svara.

Om du söker ett nytt jobb innebär det ofta att du får gå på jobberintervjuer. Då är det viktigt att du är förberedd på de frågor som kan tänkas komma.

Läs även: Så fixar du löneförhandlingen

Det finns en fråga som många tycker är den svåraste att svara på under en jobbintervju skriver Mydomaine.com.

"Vilka är dina sämsta egenskaper?"

Vad ska man svara på den frågan? Om du är ärlig och berättar flera negativa egenskaper ger du arbetsgivaren ett skäl till att inte anställa dig. Men säger du att du inte har några dåliga sidor så verkar det som du saknar självinsikt och förmåga att tänka kritiskt.

Läs även: Anställning

Så vad ska man då svara på den frågan?

Enligt den amerikanska professorn och författaren Adam Grant försöker de flesta att vinkla om en svaghet till en styrka. Exempelvis "jag är lite för fokuserad" eller "min perfektionism kan gå till överdrift".

Men enligt andra studier i ämnet så är det inte den bästa strategin. En studie visar att intervjuarna blev mest imponerade av de sökande som verkligen ville ge en sann bild av sig själva. Det krävs både mod och självkännedom för att svara ärligt på frågan.

I en annan studie så visade det sig att endast 23 procent av de som får frågan på en anställningsintervju svarar ärligt på den. Men de som gjorde det hade större chans att få en anställning.

Läs även: Kom igång med din karriär

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar