Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Cykeltjuven kommer i augusti – Se till att försäkra studentlivet

2016-08-11

Det stjäls cirka 70 000 cyklar varje år i Sverige. I augusti exploderar cykelstölderna men det finns enkla sätt att skydda sin cykel. Som studentmedlem i Vision kan du teckna en rabatterad försäkring hos Folksam som hjälper dig om du skulle bli bestulen på din cykel.

Brukar du använda cykeln till jobbet eller skolan? Då kan det vara bra att ha en hemförsäkring.

I augusti sker många cykelstölder men det finns några enkla sätt att skydda sin cykel. Folksam har samlat några tips längre ner i artikeln och som studentmedlem i Vision och är under 39 år kan du teckna en riktigt bra hemförsäkring. När du tecknar försäkringen på webben får du de tre första månaderna gratis. Studenthemförsäkringen innehåller ett bra skydd för dina saker, otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid ID-stöld. Du kan även teckna till en olycksfallsförsäkring och medförsäkra en partner.

Läs mer om försäkringen här: Studentförsäkring

– En stor andel av cykelstölderna sker i augusti och ofta stjäls cykeln på lägenhetsgården eller villatomten om man bor nära en större tätort, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggare på Folksam. Gissningsvis handlar det om att man låter cykeln stå obevakad eller olåst utanför huset eftersom man känner sig trygg i sitt hem och inte tror att cykeln ska stjälas där.

Sedan 2012 har Folksam sett en markant ökning av cykelstölder då strax under 9 300 anmälningar gjordes för att sedan öka till en topp förra året då över 14 700 cyklar stals. Det här gör cykelstölder till en av de absolut vanligaste skadeanmälningarna hos Folksam, skriver de i ett pressmeddelande.

– Det är självfallet tråkigt för våra kunder när de blir av med sin cykel. Därför engagerar vi oss i den här frågan. Det är viktigt att inte låta tillfället göra tjuven. Lägg extra krut på att låsa fast din cykel med ett godkänt lås i ramen och kopplat till något fast, oavsett om du är på skolan, på stan eller hemma på gården. Då minskar stöldrisken dramatiskt, säger Erik Arvidsson.

Folksam rekommenderar att man tänker på följande:

Lås alltid cykeln med ett SSF-godkänt* lås – låt inte tillfället göra tjuven

Använd gärna dubbla lås – till exempel inbyggt och ett SSF-godkänt bygellås

Lås cykeln i ramen och i ett fast föremål

Undvik att parkera cykeln bakom buskage/plank eller annat som skymmer. Dåligt upplysta platser gör att tjuven kan agera ostört vid skymningen eller på natten

Märk din cykel (det kan man göra smidigt med DNA-märkning, se Folksams webb för mer information)

Spara cykelns originalhandlingar och notera cykelns ramnummer
Köp inte en misstänkt billig cykel – begär in kvitto med namn

SSF* = Svenska Stöldskyddsföreningen

Försäkringstips – Hur gäller Folksams hemförsäkring vid cykelstölder?

Försäkringen ersätter stöld av cykel även om man parkerat cykeln utomhus. Som aktsamhetskrav gäller att cykeln var låst med en godkänd låsanordning (det vill säga det som Svenska Stöldskyddsföreningen klassar som godkänd).

För att försäkringen ska gälla räcker det med att själva cykeln var låst. Folksam kräver inte att den ska ha varit fastlåst i ett fundament eller liknande (även om vi starkt rekommenderar att det görs).

När du har din cykel utanför din bostad gäller hemförsäkringen upp till max
20 000 kronor. Har man en cykel som är värd mer än det beloppet kan en tilläggsförsäkring tecknas.

Som cykel räknas också elcykel och den ersätts på samma sätt som övriga cyklar. Det gäller även cykelkärror som kopplas på cykeln.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar