Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions medlemmar – viktiga aktörer av utvecklingen inom äldreomsorgen

2016-04-06

Regeringen utreder nu flera förslag som ska säkra och utveckla kvaliteten inom äldreomsorgen. Visions medlemmar har en viktig roll i detta arbete och under äldrekonferensen Elmia Äldre i Jönköping finns Vision på plats för att få inspel till utredningen.

Just nu utreds på regeringens initiativ förslag som ska säkra och utveckla kvaliteten inom äldreomsorgen. Den utredningen heter "Nationell kvalitetsplan för äldreomsorg" och i utredningsdirektivet konstateras att äldreomsorgens främsta resurs är dess personal. Därför är det viktigt hur verksamheten organiseras, medarbetare ska ha så goda förutsättningar som möjligt för att kunna bidra i verksamheten. Arbetsmiljön är alltså av grundläggande betydelse.

Arbetsmiljön är en komplex fråga där många saker inverkar och ledarskapet har en stor betydelse för den. Bra chefer möjliggör att medarbetarna känner sig sedda, får relevant feedback och vet vad de förväntas prestera. Det kräver dock att chefer får rätt förutsättningar för sitt ledarskap. Idag saknar många chefer inom välfärdssektorn möjlighet att vara de goda ledare de vill vara och det gäller inte minst chefer inom äldreomsorg.

I Göteborg har man exempelvis precis tagit fram en handlingsplan för att förbättra arbetsvillkoren och arbetsmiljön inom äldreomsorgen. Den berör verksamhetens grundläggande uppdrag kopplat till fysiska, organisatoriska och sociala förutsättningar i arbetsmiljön. Den innehåller också ett en rad åtgärder som handlar om chefernas förutsättningar.

Läs mer om handlingsplanen här: Göteborg ska förbättra arbetsmiljön och arbetsvillkoren inom äldreomsorgen

Det finns även ett konkret positivt exempel från Stadsdelen Majorna-Linné som sedan några år sedan har utvecklat chefernas förutsättningar.

Läs vad enhetschefen Malin Pers berättar: Tillit skapade lugn inom äldreomsorgen

– Det här är positiva exempel som Vision tar med in i utredarens expertgrupp. Det ska bli intressant att se är hur förslagen till en nationell kvalitetsplan kan komma att stötta och understödja den här sortens initiativ, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor i Vision.

Vision kommer att vara på plats under äldrekonferensen Elmia Äldre i Jönköping den 7-8 april och då vill Vision höra medlemmarnas inspel till utredningen.

– Vision är på plats för att diskutera chefers och handläggares arbetsmiljö och arbetsvillkor, vilket är mycket angelägna frågor om vi ska ha en bra kvalitativ äldreomsorg. Bland annat ska chefer ha ett rimligt antal direkt underställda och ett bra administrativt stöd. Men det handlar också om att både chefer och handläggare ska ha tid till egen kompetensutveckling. Den här sortens konferens är bra eftersom det just kan vara en chans att fylla på kunskap och få inspiration, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– I montern kommer det finnas chans att ge inspel till vad Vision ska göra för inspel till den pågående utredningen om nationell kvalitetsplan. En central punkt där är personalförsörjning och Vision har valt att särskilt fokusera på chefers villkor. Vi vet att chefer som får tillräckliga förutsättningar hinner bättre med att se, stödja och bekräfta sina medarbetare och det kan vara avgörande om verksamheten ska nå ännu bättre arbetsresultat.

Läs mer om äldrekonferensen här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar